banner564

Eğitim çalışmaları sürüyor

“Kaplumbağa Koruma Semineri” Gazimağusalı hayvan sever ve balıkçılar ile buluştu

Eğitim çalışmaları sürüyor
banner598
Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti’nin kaplumbağaların korunması ve sürdürülebilir çevre anlayışıyla imzaladıkları işbirliği protokolü çerçevesinde “Kaplumbağa Bilgilendirme Semineri” çevre dostları ve Mağusa ilçesindeki balıkçıların katılımı ile Gazimağusa’da gerçekleşti. 
Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti Proje Müdürü Robin Snape yönetimindeki semineri Kuzey Kıbrıs Balıkçılar Birliği Başkanı Kemal Atakan, Gazimağusa Belediyesi çalışanları, Mağusalı Balıkçılar ve “Kaplumbağa gönüllüleri” izledi.
İlk seminer, geçtiğimiz hafta Lefkoşa’da, Kuzey Kıbrıs Turkcell merkezinde yapılmıştı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Marka ve Müşteri Deneyimi Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış’ın yaptığı açıklamada, “Kurulduğumuz günden itibaren ülkemizin en değerli ziyaretçileri olan kaplumbağalar sosyal sorumluluk projelerimizin içinde önemli bir yer tutmuştur. Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti ile eğitim çalışmaları ile başlayan işbirliğimizin bu yıl da önemli sonuçlar vermesini bekliyoruz. Kaplumbağalarımızın yumurtladıkları sahilleri temizleyecek, hep birlikte kaplumbağa gözlemi yapacak, yeni yavruları sahile bırakacağız. Çevre Bakanlığı ile birlikte yaralı kaplumbağaları iyileştirme için ‘Kaplumbağa Koruma Evi’nin de devreye girmesi için çalışıyoruz” dedi.  

Balıkçılara özel bilgiler
Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti Proje Müdürü Robin Snape, yaptığı sunumda ülkemizdeki kaplumbağa türleri ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Snape, dünyadaki 7 tür deniz kaplumbağasından Caretta Caretta ve Chelonia Mydas türlerinin Akdeniz'de yaşam mücadelesi verdiğini anlattı.
GPS ile gözlem

Kaplumbağaları koruma çalışmaları adına yapılan bir diğer aktivitenin de kaplumbağalara takılan GPS gözlem aletlerinin olduğunu anlatan Snape “Bu özel cihazlar sayesinde kaplumbağalarımızın nerede olduklarını uydu vasıtası ile gözlemliyoruz. Böylece yumurtlama ve sonrasındaki yolculuklarını takip etme şansımız oluyor. Hayvan severler GPS ile izlediğimiz kaplumbağalarımızın yaşam döngüsünü //www.kktcell.com/tr/sosyal-sorumluluk#cevreye-katki adresinden takip edebilirler” diye konuştu. 

‘Kaplumbağa gönüllüsüyüz’

Kemal Atakan (Balıkçılar Birliği Başkanı): Öncelikle Turkcell’in balıkçılara karşı gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz. Çok memnun olduk. KKTC’de balıkçılar sektörünün varlığına da bu vesile ile dokunulmuş oldu. Kaplumbağalar konusundaki hassasiyeti ve çalışmaları önem arz etmektedir. 

Barbaros Öz (Mağusa Balıkçısı): Bizler kaplumbağa konusunda çok hassasız ve kaplumbağa gönüllüsüyüz. Diğer vatandaşların da hassasiyetini istiyoruz. Kaplumbağa Bilgilendirme Semineri ile önemli bilgiler öğrendik ve deneyimlerimizi paylaştık. Herkesi bu güzel hayvanlar için gönüllü olmaya bekliyoruz. 

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2015, 08:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474