banner564

Terör tepkisi

Bahçeli, “Cumhuriyet Başsavcılığı, Kandil siyasetçileri hakkında devreye girmeli” dedi

Terör tepkisi
banner598
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli terör olaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, ''Cumhuriyet Başsavcılığı, terörle arasına mesafe koyamayan Kandil siyasetçileri hakkında hemen devreye girmeli, hukuku çalıştırmalıdır. Anayasa’ya ve Siyasi Partiler Kanunu'na muhalif ve aykırı davranışlar sergileyerek şiddet ve teröre siyasi mühimmat sağlayanlara atıl ve hareketsiz kalmak PKK’ya dolaylı arka çıkmak anlamına gelecektir.” dedi.
Bahçeli ayrıca CHP’nin Meclis araştırma önergesine AK Parti’nin olumlu yaklaşımıyla 29 Temmuz Çarşamba günü olağanüstü toplanması halinde partisinin TBMM’deki yerini alacağını bildirdi. 
Devlet Bahçeli, artan terör olayları ve bu çerçevede yürütülen operasyonlarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, Türkiye’nin bölücü, yıkıcı, ayırıcı, aynı zamanda silah ve şiddete sırtını yaslamış her türlü terör ve cinayet örgütünün hedefinde olduğunu belirterek, bu gerçeği akıl ve vicdan sağlığı yerinde olan hiç kimsenin ihmal ve inkâr edemeyeceğine dikkat çekti.
Bahçeli, bölgesel kaosun şarapnel parçaları, etnik ve mezhebi nitelikli kıvılcımların Türkiye’yi beka düzeyinde risk ve tehditlere maruz bıraktığını ifade ederek, şunları kaydetti: “Bir yanda kafa kesen cani örgüt IŞİD, diğer yanda kafaya nişan alan kirli ve kiralık terör çetesi PKK, kanlı namlusunu aziz milletimize çevirmiştir. Türk milletine açıktan husumet besleyen küresel çevreler; mimarı oldukları vahşet projelerinin, yıkım planlarının kapsamına ülkemizi de dâhil etmenin zaman ve zemin şartlarını oluşturmaktadırlar. Milli huzur ve güvenliğimiz, sınır emniyet ve düzenimiz alçakça icra edilen saldırılara, sürekli tahkim edilen mütecaviz tahriklere maruz kalmaktadır. Nitekim tehlikelerin boyut ve yönü hiç olmadığı kadar yaygınlık ve etkinlik kazanmıştır.”

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2015, 08:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473