banner564

Minikler burada çok mutlu

Küçük Kaymaklı’daki Patito Okul Öncesi Kreş ve Anaokulu, öğrencilerine sıcak bir yuva sunuyor

Minikler burada çok mutlu
banner598
Özlem SAĞLAM
Başkent Lefkoşa’nın Küçük Kaymaklı bölgesinde eğitim faaliyetlerine devam eden Patito Okul Öncesi Kreş ve Anaokulu, minik öğrencilerine sıcak bir yuva sunuyor.
Anaokul Müdürü İlkay Ambar, çocukları toplumsal yaşama hazırlama ve ailelere yardımcı olmayı amaçladıklarını ifade etti. 
Kurumlarında 0-6 yaş çocukların eğitim gördüğünü söyleyen Ambar, eğitim programının ise yıllık plan doğrultusunda günlük ve haftalık olarak hazırlandığını belirtti.
Okulda öğrencilere; İngilizce, boya çalışmaları, kağıt işleri, hikaye anlatımı, yüzme, bilgisayar, hobi bahçesi gibi hem eğitici hem öğretici dersler verildiğini ifade eden İlkay Ambar, eğitim merkezinde yaz dönemlerinde de faaliyetlerin devam ettiğini kaydetti.

Beslenmeye önem veriliyor
Öğrencilerine uzman diyetisyen tarafından onaylanan ve kendi mutfaklarında hazırlanan yemekleri ile günde üç öğün yemek servisi sunulmakta olduğunu anlatan Ambar, “çocuklara bitki ve sebze yetiştirme fırsatı sunuyoruz. Kurumun büyük bir bahçesi var bu bahçede hem sebze meyve yetiştiriyoruz bir bölümünde de evcil hayvan besliyoruz” dedi.

Çocuklar burada güvende...
Ambar okulları hakkında şunları söyledi, “Okulda, çocukların güvende ve rahatça oynayabilecekleri, büyük bahçenin yanı sıra, çocukların ilgisini çekecek oyun alanı da okulun fiziki yapısı içerisinde mevcut. Çocukların sağlığı için okulun da temiz olması önemlidir. Bu yüzden okulda hijyen ve temiz bir ortamda eğitim veriliyor. Çocuklara uygun plastik tabak, çatal, kaşık ve kullan at bardakları kullanılıyor. İngilizce eğitimi erken yaşta öğretildiği için, ileriki yıllarda çocuklara farklı yerlerde destek olacak. Çünkü bir çocuğun zihni, bu yaşlarda bilgiyi algılamaya ve unutmamaya uygundur. Okulda eğitim gören çocukların her biriyle tek tek ilgilenen öğretmenler, her çocuğa ayrı ayrı değer veriyor. Eğitmenlerin hepsi çocuk gelişim bölümünden mezundur. Okulun amacı, çocukların, fiziksel, sosyal, duygusal, bilimsel gelişiminin yanında, çocuğu geleceğe sağlıklı bir birey olarak hazırlmaktır. Bu bağlamda çocuklara, uzman diyetisyen tarafından onaylanan ve kendi mutfağımızda hazırlanan zengin beslenme imkanı da sunulmaktadır.”


 Bir okulda olması gereken her şey burada mevcut
Okulda, çocukların güvende ve rahatça oynayabilecekleri, büyük bahçenin yanı sıra, çocukların ilgisini çekecek oyun alanı de okulun fiziki yapısı içerisinde mevcuttur. Yine  çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla, okul bahçesinde evcil hayvanlar da  beslenmektedir. Ayrıca çocuklara bitki ve sebze yetiştirme fırsatı sağlayan hobi bahçesi de bulunmaktadır.
 
Temizliğe önem veriyoruz
Çocukların sağlığı için okulun da temiz olması önemlidir. Bu yüzden okulda hijyen ve temiz bir ortamda eğitim veriliyor. Çocuklara uygun plastik tabak, çatal, kaşık ve kullan at bardakları kullanılıyor.
 
İngilizce ağırlıklı bir okul
İngilizce eğitimi erken yaşta öğretildiği için, ileriki yıllarda çocuklara farklı yerlerde destek olacaktır. Çünkü bir çocuğun zihni, bu yaşlarda bilgiyi algılamaya ve unutmamaya uygundur.
 
Okulun hedefleri
Yaratıcı düşünme ve bir iş için çeşitli önerilerde bulunabilme, organize etme, planlama, hedefe ulaşabilmek için parçalara ayırma becerisinin gelişimi, sabırlı olma ve isteklerini erteleyebilme, arkadaşlarına karşı anlayışlı ve hoşgörülü olma, yardımlaşma ve paylaşma duygusunun gelişmesi, kendine ve başarabileceğine inanma, kendine güvenme ve sınıf karşısında çekinmeden konuşabilme ve hayır demeyi öğrenmesidir.
 
Her birey bizim için önemlidir
Okulda eğitim gören çocukların her biriyle tek tek ilgilenen öğretmenler, her çocuğa ayrı ayrı değer veriyor. Eğitmenlerin hepsi çocuk gelişim bölümünden mezun olmuştur. Okulun amacı, çocukların, fiziksel, sosyal, duygusal, bilimsel gelişiminin yanında, çocuğu geleceğe sağlıklı bir birey olarak hazırlmaktır. Bu bağlamda çocuklara, uzman diyetisyen tarafından onaylanan ve kendi mutfağımızda hazırlanan zengin beslenme imkanı da sunulmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2014, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474