banner564

“Para yoksa arpa verin”

Denktaş’ı ziyaret eden Naimoğulları, bu yılın da kurak geçtiğine dikkat çekerek, küçükbaş hayvancıya ödenecek 13 milyon TL’nin acilen kullanımının açılmasını istedi

“Para yoksa arpa verin”
banner598
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları başkanlığındaki heyeti kabul etti.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, hayvancıların sorunlarının masaya yatırıldığı görüşmede, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Havutçu ile Bütçe Dairesi Müdürü Cengiz Çoli de hazır bulundu. 
Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, bu yılın da kurak geçtiğine dikkat çekerek, küçükbaş hayvancıya ödenecek 13 milyon TL’nin acilen kullanımının sağlanması, kaynak yoksa bunun yerine Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile görüşülerek doğrudan gelir desteği alacakları çerçevesinde küçükbaş hayvancıya bu paranın karşılığında yemlik arpa verilmesini talep etti.
Serdar Denktaş da, birliğin taleplerini bir kez de ilgili bakanlık ile değerlendireceklerini söyleyerek, bütçe kullanımı imkânları çerçevesinde hareket edileceğini sözlerine ekledi.

Yemlik arpa fiyatlarında 2 kuruşluk indirim
Öte yandan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, yemlik arpa fiyatlarında 29 Ağustos’tan itibaren 2 kuruşluk indirim olacağını duyurdu.
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın açıklamasına göre, indirimle birlikte yemlik arpanın liman teslimi peşin 0,59 TL/kg, 1 ay vadeli 0,60 TL/kg, 75 gün vadeli 0,61 TL/kg; ambar teslim fiyatı ise peşin 0,61 TL/kg, 1 ay vadeli 0,62 TL/Kg ve 75 gün vadeli 0,63 TL/Kg olacak.
2 kuruşluk indirim, ithalatına yeni başlanacak 56 bin ton yemlik arpanın alım ve liman boşaltım giderlerinden elde edilecek tasarrufla sağlanacak.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2016, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474