banner564

Gerilim yüksek

Gazimağusa Hastanesi’nin Yoğun Bakım Servisi’ndeki su sebilinden bir bardak su alan kadını azarlayan hemşire hakkında soruşturma açıldı

Gerilim yüksek
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde dün sabah yaşanan bir olay ülke genelinde büyük öfkeye yol açtı. 
   Yoğun Bakım Servisi’nde refakatçi olarak bulunan Gönül Büyükyılmaz isimli kadına, su sebilinden bir bardak su aldığı gerekçesi ile hakaret eden hemşirenin videosu internet ortamında hızla yayılırken, olayın görgü tanığı Ferdi Karslı isimli genç Diyalog muhabirine konuştu. 
   Gazimağusa Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde saat 07.00 sıralarında, doktor geleceği gerekçesiyle refakatçilerin dışarı çıkarıldığını anlatan Karslı, Gönül Büyükyılmaz isimli 60’lı yaşlarda bir kadının kahvaltı amaçlı, hemşirelerin su sebilinden bir bardak sıcak su aldığını, bu sırada hemşirelerden birinin kadına “siz kimsiniz, bize sormadan neden böyle bir şey yapıyorsunuz, sinirlerimi bozmayın, siz hastalıklısınız hastalığınızı bize bulaştıramazsınız” diyerek ağır hakaretlerde bulunduğunu aktardı.

‘Ben hırsız değilim’

    Kadının uğradığı hakaret karşısında şok olduğunu ve “lütfen bağırmayın, gerekirse damacananın fiyatı neyse ödeyim” dediğini anlatan Karslı, hırsız muamelesinin üzüntü yarattığını vurguladı. Yaşananların kabul edilemez olduğunu ve bir gün kendi başlarına da gelebileceğini belirten Karslı, yetkililerin gerekeni yapmasını ve ilgili hemşireye gereken cezanın verilmesini istedi.

Tüm taraflar dinlendi

   Diyalog muhabirinin konu ile ilgili görüşlerine başvurduğu Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Hasan Topal, soruşturma için gerekli talimatları verdiğini, olayda tüm tarafları dinlediğini, kamera görüntülerini incelemeye aldığını belirterek, dosyayı tamamlandıktan sonra bir üst merci olan Sağlık Bakanlığı’na göndereceğini ve bakanlığın gerekeni yapacağını söyedi. 
   Yapılanın kabul edilemez olduğunu ve bu gibi durumların kesinlikle düzeltilmesi gerektiğini savunan Topal, kendi üzerine düşeni yapacağını  dile getirdi.

Sucuoğlu üzgün

   Yaşanan olayla ilgili olarak dün telefonla Diyalog TV’nin canlı yayınına bağlanan Sağlık Bakanı Dr.Faiz Sucuoğlu, sabah erken saatlerinde kendisini arayan Gazimağusa Hastanesi Başhekimi tarafından bilgilendirildiğini ve çok üzüldüğünü söyledi.
   Hemşirelerin de doktorlar gibi yoğun çalıştığını anlatan Sucuoğlu, ancak bu tür hareketlerin kabul edilemeyeceğini  ve incelemenin ardından sözkonusu hemşire hakkında gerekli kararın verileceğini  kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2017, 09:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ayşen Fatma çavuş
Ayşen Fatma çavuş - 7 yıl Önce

Yonetici hemşire olarak terfi alacak Tıpkı lefkoşa hastanesi deki doktorları ses kaydı ile bir birine düşüren hemşire gibi .O şimdi bölüm sorumlusu oldu

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474