banner564

ABD’yi kınadı

Diyarbakır’da konuşan Erdoğan, “Bizimle NATO'da beraber olanlar, askerini YPG'nin işaretleriyle Suriye'ye gönderemez” dedi

ABD’yi kınadı
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada bölgede Nusaybin ve Şırnak hariç diğer operasyonların tamamladığını belirterek, terör örgütünü eleştirdi, "Ah benim Diyarbakırlı kardeşim bunlar camilerimizi yakmadılar mı? Yıkmadılar mı? Bunlar ateist, bundan zerdüşt, bunlardan bir şey olmaz" dedi.
ABD'nin PYD'ye YPG'ye verdiği  desteği kınağını da ifade eden Erdoğan, "Bize verilen söz bu değil. Bize dost olanlar, bizimle NATO'da beraber olanlar kalkıp da kendi askerini, YPG'nin işaretleriyle Suriye'ye göndermemeli, gönderemez" diye konuştu.

“Onlar yıkar biz yaparız…”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da Başbakan Binali Yıldırım'dan sonra yaptığı konuşmada YPG'ye destek verenleri kınadığını söyledi. Konuşmasına açılışları yaptıkları projelerin Diyarbakır'a hayırlı olması dileğiyle başlayan Erdoğan, şunları söyledi:
"Onlar yıkar biz yaparız, farkımız bu. Şimdi ben buradan sesleniyorum ey benim Diyarbekirli kardeşim, ey benim Kürt kardeşim. Yahu bunlar sana bugüne kadar ne hizmet verdi Allah aşkına? Bunlar yakmaktan, yıkmaktan başka ne yaptılar? Bunlar benim bu ülkede kardeşlerimi şehit etmekten başka ne yaptılar? Öldürmekten başka ne yaptılar? Kardeşlerim, bunlar öldürmek için var. Bunlar şehit etmek için var. Biz ise bu ülkede evet bir kişinin hayat bulmasına vesile olmak, tüm insanlığın hayat bulmasına vesile olmak gibidir inancından hareketle biz hep bunu yaptık. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Kardeşlerim, ben Diyarbakır'a yaptığımız hizmetleri sizlere anlatacak değilim."

"Paralel devlet yapılanması neyse, bunlar o"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dürümlü Mezrası'nda PKK'lıların 12 Mayıs günü bomba yüklü kamyonu infilak ettirerek 16 köylünün öldüğü saldırıya değinerek, şöyle dedi:
"Bakınız, şu ara 20 kilometre ötemizde Dürümlü Mezrası var. Bölücü terör örgütü mensupları 12 Mayıs perşembe günü burada 15 ton bomba yüklü bir kamyonu patlatarak Tanışık Köyü'nden 16 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine yol açtılar mı? Bakınız PKK'nın desteklemiş olduğu bir parti şu anda parlamentoda mı? Onlar PKK adına adına parlamentoda. Şimdi benim milletim ne diyor bunlar bizim verdiğimiz vergilerle oradan maaş almamalı diyor. Öyle mi? Ne oldu şimdi dokunulmazlık olayı parlamentoya geldi, 376 oyla bu geçti. Şimdi tutuştular. Şimdi yurt dışına kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz? Kaçmayın. Aynen paralel devlet yapılanması neyse bunlar da o. Onlar da kaçıyor, bunlar da kaçıyor."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından toplu açılışı Başbakan Binali Yıldırım, eşleri ve bakanlarla birlikte gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2016, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474