banner564

Anaokulu öğrencileri polis oldu

İfade aldılar, kask takıp motosiklete bindiler

Anaokulu öğrencileri polis oldu
banner598

   23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Isparta Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte polis üniforması giydirilen anaokulu öğrencileri, bir süreliğine görev yaptı.

   Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerince, çocukların polislik mesleğini daha iyi tanımaları, mesleğin işleyişini yakından görmeleri ve olumsuzluklarla karşılaştıklarında ne yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirmek amacıyla etkinlik gerçekleştirildi. 

Polis üniforması giydirilen anaokulu öğrencileri, aileleri ile Halıkent Polis Merkezi Amirliğine geldi. Burada ifade alınırken kullanılan oda gösterilen çocuklar, sembolik olarak ifade alma sürecine katıldı.

Polisler tarafından meslekle ilgili bilgi verilen çocuklar, daha sonra kasklarını takarak bir süre motosiklete bindi. 

   Anaokuluna giden 5 yaşındaki Erçin Akarsu'nun annesi Hatice Akarsu, çocuğunu polis üniforması içinde gördüğünde çok mutlu olduğunu, uygulamadan memnun kaldığını söyledi. 

Kızının polislik mesleğini daha yakından tanıma fırsatı bulduğunu dile getiren Akarsu, "Kızım önceden polislerden korkuyordu ama artık korkacağını sanmıyorum. Polisin insanlara ne kadar yardımcı olduğunu gördü" dedi.

    Akarsu, polislerin kızına yabancılar ile konuşmaması, bir şey almaması gerektiği konusunda bilgi vermesinin faydalı olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2014, 00:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473