banner564

Durmak yok

“El-Bab hallolmak üzere, sonraki süreçte Münbiç ve Rakka var” diyen Erdoğan Suriye’de öncelikle hedefin güvenli bölge olduğunu hatırlattı.

Durmak yok
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn'e yapacağı ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Erdoğan, "Güvenli bölge için çalışma yapıyoruz. Doğu ayağında Cerablus, batı ayağında El-Rai vardır. Güneye doğru Dabık halloldu. El-Bab hallolmak üzere. Sonraki süreçte doğuya yönelik Münbiç ve Rakka olayı vardır" dedi. Son birkaç ayda Suriye konusunda dönüm noktası denilebilecek hadiseler olduğunu ifade eden Erdoğan, Suriye’de öncelikle hedefin güvenli bölge olduğunu hatırlattı. 

"Hedef 4-5 bin kilometre karelik güvenli bölgedir"
Konuyla ilgili olarak şu anda ABD yeni yönetimi ve CIA ile düşüncelerini paylaştıklarına işaret eden Erdoğan, bundan sonra bu düşüncelerin de takipçisi olacaklarını söyledi. 
Erdoğan şunları söyledi:
"Hedef nedir? Hedef burada, 4-5 bin kilometre karelik terörden arındırılmış güvenli bölgedir. Bu güvenli bölgenin halliyle birlikte de hem Suriye'den göçü, ilticayı önlemek, onlara orada yerleşim alanlarını temin etmek hem de bizim kamplarımızdaki insanları kendi topraklarına döndürmek. Tabii bunu yapabilmek için de onlara bizim oralarda adeta yeni şehirler kurmak gibi bir gayretimiz var. Ben bu düşüncelerimi Sayın Trump ile de paylaştım. Koalisyon güçleriyle de başta Almanya olmak üzere, onlarla da paylaştım.”

El Bab'dan sonra durmak diye bir şey yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un "El-Bab operasyonunun başarılı olmasıyla Fırat Kalkanı Harekatı'nın hedefine ulaşmış olacağı"na yönelik sözleri de soruldu. Erdoğan şöyle konuştu:
“El Bab’dan sonra durmak… Böyle bir şey yok. Orada bir iletişim sıkıntısı olabilir. El Bab bir defa bizim nihai hedefimiz değildir. DEAŞ’ın asıl merkezi El Bab değil Rakka. Nihai hedef de 5 bin km karelik bir alanı temizlemektir. Bizim Türkiye olarak burada kalmak gibi bir hedefimiz yok. Bu ayrı bir konu. Nasıl Cerablus, El Rai, Dabık temizlendi, oranın kendi insanı yerleşti. El Bab da temizlenecek ve orada El BAb’lı yerleşecek. DEAŞ’ı, YPG’yi ve PYD’yi oradan boşalttıktan sonra Rakka’yı da DEAŞ’tan boşalttıktan sonra zaten bizim orada kalmamız çok ama çok lüks olur. Fakat bunu şimdi konuşmak çok erken olur diye düşünüyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2017, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473