banner564

Gelenek yaşatılıyor

Edirne'de roman aile, oğlunu sünnet ettirmeden önce mehteran takımıyla kentin caddelerinde dolaştırdı

Gelenek yaşatılıyor
banner598
Edirne'de roman aile, oğlunu sünnet ettirmeden önce Edirne Valiliği Mehteran Takımı eşliğinde kentin caddelerinde dolaştırdı.
Ailenin yakınları faytonla konvoy oluştururken, kıspet giyen iki pehlivan da sünnet çocuğuna eşlik etti.
Geleneksel kıyafet giydirilen sünnet çocuğu at üzerinde kentin caddelerinde geçerek vatandaşları selamladı, ardından tarihi Sokullu Hamamı'na yıkanması için getirildi.
Sünnet çocuğu ve ailenin yakınları davul zurna eşliğinde oynadıktan sonra hamama girdi.
Baba Cem Ralto, AA muhabirine yaptığı açıklamada, romanlar olarak tarihi değerleri yaşattıklarını söyledi.
Mehter takımı, fayton, at ve pehlivanlar ile Osmanlı geleneklerini  canlandırdıklarını belirten Ralto, "Roman milletinin aşkı Osmanlı Devleti'ne olan aşkı ölse de bitmeyecek. Valimiz, emniyet müdürümüz, belediye başkanımız bizim gibi sünnet düğünü yapmak isteyen arkadaşlarımıza destek verirlerse çok seviniriz. Gelenekleri devam ettirmek istiyoruz. Oğlumuzun adını 11 yıl sonra dünyaya gelmesinden dolayı  Zorbey koyduk. Her şeyimiz o bizim. Allah herkese nasip etsin böyle güzel günleri" diye konuştu.
Sünnet olan Zorbey Ralto ise babasının kendisi için düzenlediği organizasyonu çok beğendiğini söyledi. Edirne'nin caddelerinde at üzerinde ilk defa geçtiğini dile getiren Ralto, "Ben de büyüyünce oğlum olursa aynı geleneği ona yapacağım" dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2015, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474