banner564

“Hak galip geldi”

Sudan'da mevkidaşı Ömer El-Beşir ile görüşen Erdoğan, BM’deki Kudüs oylamasını değerlendirdi

“Hak galip geldi”
banner598

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulundaki Kudüs oylamasına ilişkin "Müşterek adımlarımızla birlikte 128 ülkenin verdiği destek ve ABD'nin 9'da kalması düşünüldüğünde ortaya bir gerçek çıkıyor. Ne kadar güçlü olursanız olun hak galip gelmiştir" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan'da mevkidaşı Ömer El-Beşir ile baş başa ve heyetler arası görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.
El-Beşir'e ve tüm Sudan halkına şahsı ve milleti adına kalbi şükranlarını ifade eden Erdoğan, bu ziyaretin "cumhurbaşkanı" sıfatıyla Türkiye'den Sudan'a yapılmış ilk ziyaret olduğunu söyledi.
Bu ziyaretle, Sudan'la ilişkileri çok daha güçlü bir zemine taşımanın gayreti içerisinde olacaklarını belirten Erdoğan, "Bu anlayışla bugün bir adım attık, o da Türkiye-Sudan arasında iki ülkenin, iki milletin bir stratejik konsey anlaşmasını imzalamış olması. Büyük önem arz ediyor. 12 anlaşma, mutabakat zaptı bunun ilk adımı olmuştur." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm ilgili bakanların kendi aralarında çalışmalarını yapacaklarını, her yıl bir ülkede gerçekleşen çalışmaları değerlendireceklerini bildirdi.
Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sudan yönetimi ve halkının, Türkiye'ye en güçlü desteği verdiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
"Sudan, Türk milletinin gerçek dostu olduğunu o gece bir kez daha göstermiştir. Şahsım ve milletim adına Cumhurbaşkanı El-Beşir'e ve Sudan halkına en kalbi şükranlarımı ifade ediyorum. 15 Temmuz gecesi 251 insanımızı şehit eden FETÖ ile mücadelemizi her alanda kararlılıkla yürütüyoruz. Sudan gibi diğer dost ülkeler de FETÖ'ye karşı gerekli tedbirleri almaya başlamıştır. Örgütün tüm Afrika kıtasında kökünün kazınacağına inanıyorum."

 "Tüm insanlığın sorunu"
Kudüs'ün sadece İslam dünyasının sorunu olmadığını aynı zamanda Hristiyan dünyasının, tüm insanlığın sorunu olduğunu vurgulayan Erdoğan, konuya ilişkin Papa'yı arayıp görüştüğünü, Rusya Devlet Başkanının desteğini istediğini anlattı. 
"Sayın Papa'nın bu noktadaki tavrını takdirle karşıladım" diyen Erdoğan, bunun tüm insanlığın meselesi haline geldiğini söyledi.

Erdoğan'a, Yüksek Devlet Nişanı verildi
Daha sonra iki lider önce baş başa görüştü, ardından da heyetlerarası görüşmelere başkanlık etti. El-Beşir tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Yüksek Devlet Nişanı verilirken, Türkiye ve Afrika arasında ilgili bakanlar ve yetkililerce 13 anlaşma imzalandı.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2017, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473