banner564

İstanbul’da dehşet günü

Bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 7'si polis 11 kişinin şehit olduğu, 36 kişinin de yaralandığı açıklandı

İstanbul’da  dehşet günü
banner598
İstanbul Vezneciler'de bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. Vali Vasip Şahin, yaptığı açıklamada 7'si polis 11 kişinin şehit olduğunu, 36 kişinin de yaralandığını söyledi. DHA, Vezneciler'deki terör saldırısında kiralık bir otomobilin kullanıldığını ve düzeneğin uzaktan kumandayla patlatıldığını duyurdu. Saldırıyla ilgili olarak 4 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlamanın yaşandığı Vezneciler'de incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından açıklama yapan Şahin, 7'si polis 4'ü sivil 11 kişinin yaşamını yitirdiğini, 36 kişinin de yaralandığını söyledi. 

Şehitlerin kimlikleri açıklandı
Vezneciler'de bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan polislerin kimlikleri belli oldu.
Şehit 7 polisten 6'sının isimleri şöyle:
Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan, Kadir Cihan Karagözlü, Duha Beker, Gökhan Topçü ve aracı kullanan Yaşar Özlem.
Edinilen bilgiye göre, olay yerinin yakınında bulunan kız öğrenci yurdu da patlamadan etkilendi. Patlama nedeniyle savrulan parçalar yurdun camlarını kırıp odalara girdi, öğrenciler büyük tehlike atlattı.

Erdoğan: Bedelini misliyle ödeyecekler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Vezneciler'deki bombalı terör saldırısı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Mübarek Ramazan ayının ikinci gününde, İstanbul'un kalabalık bir semtinde, cadde ortasında gerçekleştirilen bu menfur saldırının faillerinin hiçbir kutsallarının olmadığı ortadadır. Türkiye, bugüne kadar hiçbir şehidinin kanını yerde koymamış bir devlettir. Bu saldırının failleri de döktükleri kanın bedelini mutlaka misliyle ödeyeceklerdir" dedi.

Yıldırım: Terörle mücadeleden taviz verilmeyecektir
 Başbakan Binali Yıldırım Vezneciler'deki terör saldırısına ilişkin, "Ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti terörle mücadele hedefinden asla ve asla taviz vermeyecektir. Güvenlik ve adli birimlerimiz, saldırıyı gerçekleştirenleri ve onları azmettirenleri mutlaka ortaya çıkartacaktır" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım Vezneciler'deki terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün sabah saatlerinde İstanbul Veznecilerde Çevik Kuvvet Polis Ekiplerimize yönelik yapılan bombalı araç saldırısı terörün aşağılık yüzünü bir kez daha göstermiştir. Saldırıda şehit olan 7 polisimize ve 4 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Mübarek Ramazan'ın ilk günlerinde masum vatandaşlarımızı öldürmeyi hedefleyen terör örgütleri, insanlığa ve bütün insani değerlere düşman olduklarını bu saldırıyla bir kez daha göstermişlerdir. Ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti terörle mücadele hedefinden asla ve asla taviz vermeyecektir. Güvenlik ve adli birimlerimiz, büyük bir dikkat ve titizlikle iz sürerek bu alçak saldırıyı gerçekleştirenleri ve onları azmettirenleri mutlaka ortaya çıkartacaktır. Milletimizin başı sağolsun" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Terör saldırısını lanetliyorum
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Vezneciler'de düzenlenen terör saldırısına ilişkin, "Çevik Kuvvet polislerimizi taşıyan servis aracına yönelik terör saldırısını lanetliyorum. Güvenlik güçlerimizle birlikte toplumsal huzurumuza da yönelen bu saldırının arkasındaki karanlık güçler, mevcut iktidarın her türlü beceriksizliğine rağmen, milletimizin teröre karşı gösterdiği ortak dayanışmasıyla yok olacaktır" dedi. 
Kemal Kılıçdaroğlu, şu açıklamayı yaptı:
"Alçak saldırıda şehit olan polis ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine, sevenlerine, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ve tüm milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

Bahçeli: Kansızların hesabı görülmelidir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Vezneciler'deki terör saldırısını değerlendirirken, "AKP Hükümeti'nin hiçbir bahanesi kalmamıştır. Başkanlıkla oyalananların aklını başına alması, üzerimizde oynanan oyunları bozması şarttır. İstanbul'u kana bulayan alçakların, emir aldıkları arsızların, Türkiye'yi istikrarsızlığa gömmek isteyen kansızların hesabı görülmelidir. Terör açtığı melanet çukurunda çırpına çırpına yok olacaktır" dedi.

Demirtaş'tan liderlere çağrı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'da bombalı araçla düzenlenen saldırının ardından mecliste grubu bulunan parti liderlerine çağrı yaparak, "El ele verelim, öncelikle şu akan kanı, silahları susturalım. İki ay oturalım, 3 ay oturalım, başaramazsak hep birlikte istifa edelim" dedi.
Demirtaş, "Bugün İstanbul Vezneciler'de, şehir merkezinde İstanbul'un göbeğinde bombalar patladı. Öncelikle yaşamını yitiren herkese Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı, sabır diliyorum. Yaralı olanlar var, inşallah en kısa zamanda onlar da sağlıklarına kavuşur diye temenni ediyorum. Hiç bir şekilde hiç bir şiddet yolu, yol yöntemi HDP'nin, partimizin benimsediği, normal makul görebileceği bir yöntem olmadı. Bundan sonra da elbetteki olmayacaktır. Şiddet dışı çözüm arayışları silah, bomba, operasyon olmadan, askeri yöntemler dışındaki her türlü çözüm arayışları partimizin kabulüdür. Siyasi alandaki gerilim, rekabet partimizin kabulüdür. Ama hiç bir şekilde şiddetin hiç bir yolunu yöntemini kabul etmediğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum" dedi.

İngiltere ve Almanya'dan 'İstanbul' uyarısı
İstanbul Vezneciler'de bir polis aracına gerçekleştirilen saldırı üzerine Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı ve Almanya Türkiye'ye seyahat uyarısını güncelledi.
Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı, yazılı açıklamasında vatandaşlarını "İstanbul'un Vezneciler bölgesinde 7 Haziran 2016'da bir patlama gerçekleşti. Vezneciler metro istasyonu ve bölgedeki yollar kapatıldı. Bölgede olmanız dahilinde, yerel güvenlik yetkililerinin uyarılarını dikkate alınız" diye uyardı.
Alman Dışişleri Bakanlığı sayfasında yer alan uyarıda, ise ”İstanbul kent merkezinde 7 Haziran 2016 tarihinde bombalı saldırı meydana geldi. Medyadaki haberlere göre, çok sayıda yaralı söz konusu. İstanbul’da seyahat edenlere çok dikkatli olmaları önerilir” denildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2016, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474