banner564

Kuşkuları var

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ABD'nin Kürt gruplara yaptığı yardımla ilgili, ''Umarım o silahlar Türkiye'ye yönelmez'' dedi

Kuşkuları var
banner598
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuştu.
"Türkiye'nin bir tezi vardı; 'Kobani'ye silah yardımı gerçekleştirilirse bu silahlar bize karşı da kullanılabilir' diye. Ancak şu an ABD Kobani'ye doğrudan, havadan silah yardımına başladı. Bunu nasıl değerlendirirsiniz?" sorusunun sorulduğu Altay, şunları kaydetti:
"Umarım o silahlar Türkiye'ye yönelmez. Ama bunu derken PYD'ye yapılan silah yardımını direkt eleştiriyor da değilim. Çünkü orada, o insanlar kendi bulundukları bölgeyi savunma noktasındalar. IŞİD'in ne kadar barbar bir terör örgütü olduğu da ortada. 900 kilometrelik sınırımız, Türkiye için ne kadar büyük bir tehdit unsuru olacağı ortada. O bakımdan bu silahlar niye verildi demiyoruz ama Türkiye'ye yönelmesine de temenni etmeyiz. Umarım böyle bir hata yapılmaz. Gelişmeler oraya doğru evrilmez."
Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "PKK neyse, PYD'de odur" dediğinin ifade edilmesi üzerine de "Yardımlarla ilgili tabii ki kuşkularımız var. Ama IŞİD tehdidini Türkiye için daha ciddi bir tehlike olarak gördüğümüzün de altını çizmemiz lazım. Eğit-Donat'ta kim eğitilecek? Eğit-Donat modeliyle eğitilecekler terörist değil mi  Onlar sütten çıkmış ak kaşık değil herhalde. Adana'da yakalanan TIR'larla o malzemeler kime verildi  Önce Sayın Cumhurbaşkanı'nın dönemin başbakanı olarak kamuoyunu tatmin etmesi, makul bir açıklama yapması lazım. Bölgedeki gelişmeler gerçekten çok hassas, dikkatle değerlendirilmesi lazım. Ama bununla beraber PYD ile IŞİD'i aynı kefede tutmak söz konusu olmaz. PYD en azından orada şu anda savunma modunda, IŞİD saldırı modunda. bu bile ayırmak için yeterli bir sebeptir" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2014, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473