banner564

Ortak mücadele sürecek

Türkiye’ye resmi bir ziyaret düzenleyen Merkel, Davutoğlu ve Erdoğan’la İllegal göç ve Suriyeli mülteci konusunu ele aldı

Ortak mücadele sürecek
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi ziyaret için Ankara’da bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. İllegal göç ve Suriyeli mülteci konusunun ele alındığı Çankaya Köşkü’ndeki görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında Davutoğlu, ortak çıkar ve hedef doğrultusunda bir görüşme gerçekleştiğini ifade etti. Davutoğlu, “Son birkaç gün içinde Suriye konusunda hepimizi kaygılandıran gelişmeler yaşanıyor. Rus savaş uçakları Halep ve civarı bölgeyi çok ciddi bir bombardımana tuttu. Diğer taraftan alanda -çoğu İran ve Lübnan’dan gelen- yabancı savaşçılarla birlikte rejim güçleri Halep-Türkiye koridorunu insani yardımı engelleyecek şekilde kestiler. Bütün bu gelişmeler, rejimi destekleyen güçlerin samimiyetten ne kadar uzak olduğunu gösteriyor. Bütün bu gelişmelerden en fazla Türkiye ve AB olarak birlikte etkileniyoruz. Her an yeni bir durum ortaya çıkıyor. Sınırımıza yakın bölgede 30 bin Suriyeli birikmiş durumda. Biz Suriyelileri alacağız ama nasıl olsa Türkiye nasıl olsa alıyor diye Rus saldırıları mazur görülemez. Türkiye bütün mültecileri alıyor diye Türkiye’den mülteciler konusunu tek başına mücadele etmesi beklenemez.” dedi.

Erdoğan ile de görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi bir ziyaret için Türkiye'de bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel'i Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Merkel, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir süre gezdikten sonra Antalya'daki G-20 Zirvesi'nde çekilen aile fotoğrafının önünde sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2016, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474