banner564

Susma hakkımı kullanıyorum

DHKP-C'li Akkol ve Adıyaman beş soruya, tek cevap verdi:

Susma hakkımı kullanıyorum
banner598
Aydın'ın Söke İlçesi'nde yakalanan Özdemir Sabancı suikastı sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'ın, ifade tutanakları da ortaya çıktı. Tutanaklara göre 'etkin pişmanlıktan' yararlanabilecekleri de hatırlatılan Akkol ve Adıyaman'ın, kendilerine 15 dakika içinde, örgüt üyeliğinden silahlar ve nereye gideceklerine yönelik 5 soruya da “Susma hakkımı kullanıyorum" diyerek cevap vermedi.
Bu arada ikilinin yakalanmasından sonra Emniyetteki alarm kaldırılmadı. Yunanistan'dan Türkiye'ye aynı zamanda başka bir noktadan girdiği ileri sürülen yine DHKP-C'li Hasan Biber ile beraberindeki bir kişi için nefes kesen takip devam ediyor.

Nezarethaneler boşaltıldı
İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman için, Aydın Emniyet Müdürlüğü'ndeki nezarethaneler boşaltıldı. Burada çeşitli suçlardan gözaltında olan 6 şüpheli, Umurlu Polis Merkezi'nin nezarethanesine nakledildi. Bu arada, Aydın Emniyetinde, gerek kimliklerinin tespitine, gerekse de bağlantıların çözülmesi için iki gün tutulan İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'ın ifadelerinin ayrıntıları da ortaya çıktı.

15 dakika sorgulandılar
Dün saat 18.10'da başlanan ifadelerde sanıklara ilk olarak, etkin pişmanlıktan yararlanabilecekleri hatırlatıldı. Ardından da, İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'a, “Herhangi bir yasadışı silahlı terör örgütüne üyeliğiniz var mıdır, açıklayınız. DHKP C terör örgütüne üyeliğiniz var mıdır? Örgüt kapsamında herhangi bir eylem veya faaliyet gerçekleştirdiniz mi? Yakalandığınız esnada üzerinizden ele geçen malzemeleri nereden, kimden ve ne şekilde temin ettiniz? Yakalandığınız esnada üzerinizden ele geçen sahte kimliği kimden, nerede, ne zaman ve ne şekilde ele geçirdiniz? Türkiye'ye nereden, ne zaman ve ne amaçla giriş yaptınız, eğer yakalanmasaydınız nereye gidecektiniz?" diye 5 soru soruldu. Yaklaşık 15 dakika süren ifade alma işleminde, bu sorulara sanıkların verdiği tek yanıt ise "Susma hakkımı kullanıyorum" oldu. 

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2016, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474