banner564

Türkiye’yi üzen olay

Doğubayazıt’taki kışlada cinnet getiren bir asker, piyade tüfeğiyle aynı nöbet mevzisinde bulunduğu 3 askeri şehit etti

Türkiye’yi üzen olay
banner598
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde cinnet getiren bir askerin piyade tüfeğiyle aynı nöbet mevzisinde bulunan 3 askeri şehit etti.
Doğubayazıt ilçesinde Gökay Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Şehit Fehmi Altınordu Hudut Bölük Komutanlığı'nda nöbet tutan askerlerden Piyade Çavuş A.B.G'nin cinnet getirmesi sonucu kendisine zimmetli piyade tüfeğiyle aynı nöbet mevzisinde şehit ettiği 3 askerin isimlerinin Piyade Uzman Çavuş Uğur Gülmez (Erzurum), Piyade Çavuş Muhammet Can (Kırşehir) ve Piyade Er Akın Buluş (Edirne) olduğu öğrenildi.
Şehitlerin cenazelerinin Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı belirtildi.

Akın, 12 gün sonra terhis olacaktı
Üzücü olayda şehit olan Piyade Er Akın Buluş'un Edirne’nin Keşan ilçesindeki babaevinde yas var.
Yetkililer, şehit Buluş'un Yenimescit Mahallesi'nde yaşayan ailesini ziyaret ederek acı haberi verdi.
Şehidin babası Hakkı, annesi Zekiye Buluş ve yakınları için evin çevresinde ambulans bekletildi.
Bu arada Keşan Belediyesi, Buluş ailesinin evini ve çevresini Türk bayraklarıyla donattı.
Buluş'un terhisine 12 gün kaldığı ve biri erkek 3 kardeşinin olduğu öğrenildi.

Oğlum nasıl şehit oldu?
Şehit askerlerden Piyade Çavuş Muhammet Can'ın, Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde yaşayan ailesine üzücü olay askeri yetkililer tarafından verildi.
Terhisine 17 gün kaldığı öğrenilen şehidin babası Mustafa ve kanser hastası annesi Hacer Can ile yakınları için evin önünde ambulans hazır bekletildi.
Can ailesinin evine Türk bayrağı asıldı ve bahçesine taziye çadırı kuruldu. İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bulut ve İlçe Kaymakamı Yusuf Turhan ile beraberindeki diğer yetkililer şehidin evini ziyaret etti.
Bulut ve Turhan, şehidin babası Mustafa Can ve kardeşlerine taziyelerini iletti. Baba Can, Albay Bulut'a sarılarak "Komutanım, oğlum nasıl şehit oldu anlatın bana" dedi.

Uğur nişan olacaktı
Şehit Piyade Uzman Çavuş Uğur Gülmez'in Erzurum'un Horasan ilçesindeki babaevinde yas vardı.
Oğlunun ölüm haberini alan ve gözyaşlarına hakim olamayan baba Sadrettin Gülmez, sağlık ekipleri ve askerlerin önünde bekledikleri çadırda taziyeleri kabul etti. Anne Sariye Gülmez ise oğlunun askeri üniformalı fotoğrafına sarılarak ağıtlar yaktı.
Baba Gülmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğluyla en son önceki gün görüştüğünü söyledi.
Gülmez, "Dün sabah saat 10.00 gibi kendisiyle görüştük. Her zaman olduğu gibi hal hatır sorduk. 'İyiyim, ellerinden öperim. Burada rahatım' dedi. İyi o zaman ben de seni akşama tekrar ararım dedim. O da 'Baba burada telefonlar çekmiyor' diye cevap verdi. Ben de akşam tekrar aradım ama kendisine ulaşamadım. Bekardı, kendisi için nişan hazırlığımız vardı" dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2015, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473