banner564

“Üzerimize et parçaları yağdı”

CHP İnegöl İlçesi eski başkanlarından İbrahim Kama Ankara'daki dehşet anlarını anlattı

“Üzerimize et parçaları yağdı”
banner598
Bursa'nın İnegöl İlçesi'nden Ankara’daki mitinge katılmak giden ve patlamadan yara almadan kurtulan CHP İnegöl eski yöneticisi Turgut Şen, yaşadığı dehşet anlarını anlattı. Şen, "Patlama sesini duyup sırtımı döndüğümde çok büyük bir alev topu gördüm. İkinci bir patlama oldu ve yine bir alev topu. Üzerimize et parçaları yağmaya başladı” dedi.  
Ankara’daki dehşet anlarını yaşayan CHP İnegöl İlçesi eski başkanlarından İbrahim Kama ve eski yöneticilerden Turgut Şen, CHP İnegöl İlçe Başkanı Engin Başar ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Cuma akşamı Bursa’dan gelen arkadaşlarıyla birlikte İnegöl’den 13 otobüsle hareket ettiklerini ve saat 09.35’te Ankara’ya ulaştıktan sonra saat 09.45’te Ankara Garı’ndaki yerlerini aldıklarını kaydeden Turgut Şen, şöyle konuştu:

"Kortejler gayet düzenliydi, CHP yönlendiriyordu. Makine Mühendisleri Bursa Şubesi’nin, DİSK’in, KESK’in, Sağlık Emekçileri Sendikası’nın, Halk Evi’nin, HDP’nin kortejleri çok düzenliydi. Biz Makine Mühendisleri Bursa Şubesi kortejindeydik. Saat 10.04’te çok büyük bir patlama oldu. Ardından 2 saniye sonra bir büyük patlama daha oldu. Halay çekilen yerde bomba patladı. Ölen arkadaşlarımız içerisinde gençlerin çoğunlukta olmasının sebebi buydu." 
Turgut Şen, patlama sesini duyup sırtını döndüğünde çok büyük bir alev topu gördüğünü ve üzerilerine et parçaları yağdığını söyledi. 

“Çoğu üniversite öğrencisiydi”
Dehşet anlarını yaşayan İbrahim Kama da, mitinge gidenlerin çoğunluğunun genç olduğunu kaydederek, şunları anlattı:
“Çoğu üniversite öğrencisiydi. Hiçbirinin elinde silah yoktu, kesici alet yoktu, patlayıcı madde yoktu. Bu arkadaşların ellerinde sadece ‘Emek’, ‘Barış’ ve ‘Demokrasi’ yazan pankartlar vardı. Maalesef bu ülkeyi yönetemeyenler, yönetmek istemeyenler, iktidarı terk etmek istemeyenler dünkü olayları bu ülkeye yaşattı ve Cumhuriyet tarihimizin en büyük katliamını yaşattı."

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473