banner564

Maraş doldu taştı

Yöresel Anadolu Kültür Festivali renkli görüntülere ev sahipliği yaptı

Maraş doldu taştı
banner598
Gazimağusa’da dün 3. Yöresel Anadolu Kültür Festivali yapıldı. Gazimağusa Belediyesi’nin Anadolu Kültürü’nün yaşatılması ve tanıtılması amacıyla Maraş bölgesine bağlı Anadolu Mahallesi’nde organize ettiği festival, dün gece saat 22.00’ye kadar devam etti.
   Gazimağusa Belediyesi’nin bölge halkının emeği ile geleneksel hale getirdiği 3. Yöresel Anadolu Kültür Festivali’nde Anadolu’nun çeşitli bölgelerine ait farklı lezzetler sunuldu. 
   Belediyeden yapılan açıklamaya göre, halk dansları gösterileri ile başlayan festivalde, yöresel yiyecekler, folklor gösterisi, Efe Zeybek Halk Dansları gösterisi ile çocuk oyun alanları, yüz boyama etkinliği, Gazimağusa Belediyesi Halk Müziği Korosu’nun konseri yer aldı.
  Türkiye’den misafir olarak İzmir Torbalı Ahmetli Köyü Yörük Kültürü’nü Geliştirme ve Yaşatma Derneği Başkan Ali Sorgun, Antalya Yörük Türkmen İl Beyi Hamdi Sarıca ve ülkemizden Kıbrıs Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı Ferit Ergün festivale katıldı.
   Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Gazimağusa’nın önemli mahallelerinden olan Anadolu Mahallesi’nde 3. Geleneksel Yöresel Anadolu Kültür Festivali’ni gerçekleştirmekte olduklarını, göreve geldiklerinde Gazimağusa’nın çok kültürlü bir şehir olduğunu söylediklerini ve farklı kültürleri halkla buluşturmaya başladıklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2017, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474