Diyalog Gazetesi
2021-03-26 09:53:24

Hep aynı ‘Terane’

Alihan PEHLİVAN

26 Mart 2021, 09:53

Mecliste bildik görüntüler ve bildik konuşmalar. Son 10 yılda belki yüzlerce kez haberini yaptık ama sonuç hiç değişmiyor. Sadece kişiler değişiyor roller değişiyor ama manzara hiç değişmiyor.
Dün bir bakıyorum muhalefet vekilleri bu konuda iktidar partilerini dövüyorlar mecliste. Oysa bir yıl önce bugünün muhalefeti o günün iktidarıydı. 
Allah aşkına bizim aklımızla dalga geçmeyi bırakın artık.
Neticede sevgili okurlar, hali hazırda 2018 yılında yapılan son seçimlerde 50 vekil seçtik. Bu vekillerin mensubu olduğu UBP-CTP-HP-TDP-DP ve YDP siyasi partilerimiz var. Hepsi hükümet hepsi de sırası geldi bu süreçte muhalefet oldu.
Ama meclisteki görüntü hep aynı kaldı. Bu konuyu birde utanmadan gündeme getirmek, bu yönde algı operasyonu yapmak ne kadar masumdur ne kadar iyi niyetlidir? Şimdi bu konularda eski defterleri açalım mı? 

Allahaısmarladık
2013 yılında kurulan Diyalog Gazetesine bir yıl sonra Diyalog TV eklenmiş ve kendi matbaası ve Lefkoşa Sanayi bölgesinde kurulan tesislerinde ülkemizin en önemli medya kurumlarının ilk sırasına oturdu çok kısa bir sürede.
2013’den 2021’e geçen 8 yılda hem ülkemizde hem dünyada pek çok gelişmelere şahit olduk. Bu süreçte 3 Cumhurbaşkanı gördük makamda. Sayısını hatırlayamayacağım kadar Başbakan, Bakan ve siyasetçi de.
Savaşlar, ekonomik krizler, hükümet krizleri, erken genel seçimler ve son olarak ta Corona Salgını. Pek çok şeye şahit olduk bu süreçte. 
Diyalog TV’mizin uydu yayınlarına müdahale oldu. Adımızı değişmek zorunda kaldık ve yolumuza ilk günkü kararlılıkla devam ettik. 
Seçim dönemlerinde “en çok izlenen televizyon kanalı” olmanın hep gururunu yaşadık tüm ekip arkadaşlarımız ile birlikte.
Elbette bu başarının altında büyük bir emek ve özveri vardı. En büyük emek bu kurumu kuran ve yaşatmak için yoğun emek sarf eden, basın camiasının örnek ismi Reşat Akar. Bize hem patron oldu hem öğretmen yeri geldi abilik yaptı. Üzerimizde emeği çoktur.
Adem Uslu, ilk günden son güne kadar az kahrımızı çekmedi. Özellikle de geç giden yazılar konusunda çoğu kez benim için gece geç saatlere kadar kalmak zorunda kaldı. 
Sezgin Madencioğlu ile neredeyse gençliğimiz birlikte geçti, aynı dönemlerde evlendik, çoluk çocuğa karıştık. Yol arkadaşlığımız baki.
Haber merkezinden muhasebeye, yayın odasındaki emekçilerden sayfacı arkadaşlara kadar çok ama çok güzel bir ekiple çalıştık 8 yıl boyunca.
Diyalog Medya emin adımlarla yoluna devam edecek. Bize ise müsaade… Biraz dinlenip biraz daha farklı projeler ile yine karışınızda olacağız başka mecralarda.
Her gün bu köşeyi okumak için eline alıp, bizi okuyan, bizi evladı gibi seven, gittiğimiz her yerde bizi yüreğine basan Kıbrıs Türk Halkına ve tüm okuyucularımıza ise sonsuz şükranlarımı sunmak istiyorum.
Yeniden görüşünceye kadar Allahaısmarladık.


MESAJLAR
Reşat AKAR: Hep yanımda olduğun, güvendiğin ve bu şansı verdiğin için çok teşekkürler abi. Diyalog bu ülkede senin sayende en büyük medya organı oldu. 

Sıla USAR: Yani istiyorsunuz ki bir yıl önceki arşivleri açalım ve duruma bir daha bakalım. Kim gelirse gelsin iktidara meclisteki durum değişmiyor. O yüzden bu konuları bence hiçbir vekil konuşmamalı. 

Erek ÇAĞATAY: Yani UBP ile hükümeti bozan siz değildiniz. Üstelik hangi gerekçelerle bozduğunuzu dahi topluma anlatamadınız. O yüzden bence sizde bu konulara bir daha girmeyin. 
Ünal ÜSTEL: Kabine içerisinde yer alan bir bakan arkadaşınız sizi sendikacılara fena sattı. “Gidin kapısında eylem yapın” dedi. Neyse sizi bu konularda uyarmamıza gerek yok, o kadar deneyimizi var. 
Gülşah Sanver MANAVOĞLU: Dün mecliste sorgulama memuru gibiydiniz. Kimi gördüyseniz hepsini sorguladınız. Valla beğendik dünkü halinizi. Tamamdır, devam edin.
Aydın AKKURT: TAK Yönetim Kurulu Başkanlığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Yeni yönetim ile birlikte yeni bir döneme hazırlanıyor TAK. Bazı yenilikler çok yakında başlayacak. 
Mehmet BİCEN: Dün ufak bir kaza sonucu parmağınızı koparmışsınız ve acele operasyona alınmışsınız. Çok geçmiş olsun diyoruz, acaba nazara mı geldiniz?
Hasan BÜYÜKOĞLU: Maşallah aynı dönemde master okuduğunuz arkadaşlarınız yıldızlar topluluğu gibi. O dönem sizinle aynı anda master yapanların hepsi bugün bir yerlerde önemli mevkiler tutuyor. 
Murat KÜÇÜKÖZDEMİR: “Uzaktan Eğitime Destek” kampanyasına Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanlarından da bir katkı gelmiş. Tüm ekibi bu katkılarından dolayı kutluyoruz ve devamını da bekliyoruz. 
Candan AVUNDUK: Hellim konusunda dün gözünüzü karartmışsınız ve Güney’e geçip muhataplarınız ile bu sorunu masaya yatırmışsınız. Umarız bir sonuç alabilirsiniz. 
Akın MANGA: Kamudaki geçici memurların sorunları için yeniden girişim başlatmışsınız ve bu konuda hukukçulardan oluşan bir komite oluşturmuşsunuz. Hadi bakalım kolay gelsin.

Yorumlar (3)

Salvatore Dllare 3 Yıl Önce

NEFSİ TEZKİYE VE TERBİYE SÜREÇLERİNDEN GEÇMEDİKLERİ, İNANÇLARINI İBADET ,İLİM VE HİLİMLE TAÇLANDIRMADIKLARI VE HUDUDULLAH'A TAM ANLAMIYLA RİAYET ETMEDİKLERİ İÇİM BAŞARAMIYORLAR. MR PEHLİVAN.

ADALET BİR GÜN ELBET ! 3 Yıl Önce

berat kandili mübarek olsun TÜM MÜSLÜMANLARIN.

Turkish power 3 Yıl Önce

Everest ibadetlerini ilim ve bilimle taçlandıran müslüman ülkelerin hallerini yakından görüyoruz Allahu Teala akıl fikir versin

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.