Diyalog Gazetesi
2021-03-24 09:51:23

Kulisler hareketli

Alihan PEHLİVAN

24 Mart 2021, 09:51

Yıllarca biz yazdık siyasetçiler yalanladı. Ama ne hikmet ise biz yazdıklarımızda hep halkı çıktık. “Örnek ver” deseler burada sayfalar dolusu yazabiliriz. Zaten bu yazıları sosyal medyadan da bulmak ve okumakta elinizin altında.
Dün Başkent Kulislerine öğleden saatlerinde bir haber düştü. Habere göre bir hükümet değişikliği için arayışın olduğu hatta bu konuda “gayri resmi temasların” kurulduğu yönünde idi. 
Zaten telefonlar gelmeye başladı mı ardı arkası kesilmiyor kolayına. Önce bir iş adamı arkadaşımız aradı ve “böyle bir duyum” aldığını söyledi. Hop ardından bir başkası derken UBP’li bir arkadaş da arayınca anladık ki bir şeyler bir yerlerde pişiyor ve o pişen şeyin kokusu Lefkoşa’da duyulmaya başlandı.
Tüm bu gelişmeler yaşanırken öğleden sonra Başbakan Ersan Saner’in ani bir kararla Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret edeceği bilgisine ulaştık. Gerçekten de dün Başbakan öğleden sonra saat 14.00 gibi Cumhurbaşkanlığına gitti.
İçeride ne konuşuldu ne yaşandı bilmiyoruz. Ancak Başbakan Ersan Saner’e yakın kaynaklarımız “her hangi bir hükümet modeli üzerinde bir görüşme olmadığı” yönünde bilgiler verdiler.
İyi de Başbakanın onay vermediği bir hükümet modeli için kim nasıl gayri resmi görüşmeler yapabilir ki? 
Dediğimiz gibi konu dün öğlen saatlerinde patlak verdi ve hızla yayıldı. Bugün her halde ayrıntısı ve detaylarına ulaşabiliriz.
Yarın bu köşede size bu konuda daha doyurucu bilgi vermeyi ümit ediyoruz. 

GAÜ Hastane ihalesi gelecek ay yapılacak
Girne Amerikan Üniversitesi tarafından projesi hazırlanan ve yapımına başlanan eğitim ve araştırma hastanesi bir yıl önce Maliye Bakanlığı tarafından devralınmıştı.
Kısa süre içinde tamamlanarak Girne’de hizmete girecek 120 yataklı hastane kamu hastanesi olarak hizmet vermesi ve GAÜ Tıp Fakültesi öğrencileri de eğitimlerini bu hastanede almaları için GAÜ ve Maliye Bakanlığı arasında protokol imzalanmıştı.
Bir yıldan bu yana hastane için kaynak arayışı vardı. 2021 bütçesinde bu hastane için ödenek ayrıldı ve ihale için düğmeye basıldı.
Bir süre önce ihaleye katılabilecek firmalar önce Maliye Bakanlığı ardından Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı en sonunda da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından süzgeçten geçirildi ve nihayet ihale aşamasına gelindi.
Önümüzdeki haftalarda Maliye Bakanlığının bu konuda ihale süreci tamamlaması ve Girne’ye bir şehir hastanesi kazandırmasını bekliyoruz. 
Türkiye’deki ihalelerde görmeye alıştığımız bir tablo var. Cumhurbaşkanı Erdoğan işi alan firmaya bu işi kaç günde yaparsınız diye soruyor. Firma yetkilileri de işte şu kadar gün diyor. Ve son sözü yeniden Cumhurbaşkanı Erdoğan söylüyor ve daha kısa bir sürede işin tamamlanması talimatını veriyor. 
Umarım biran önce Girne Amerikan Üniversitesi Hastanesi ihalesinde de böyle bir tabloya şahitlik ederiz ve pandemi içerisinde Girne halkı modern bir hastaneye kavuşur. 

Fuat Oktay geliyor 
Yapımını TMC Film'in, yapımcılığını Erol Avcı'nın üstlendiği, senaryosunu Emre Özdür ve Başar Başaran'ın kaleme aldığı dizinin yönetmen koltuğuna Hakan İnan oturuyor.
Tamamı ülkemizde çekilen, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesini ekranlara taşıyacak olan "Bir Zamanlar Kıbrıs" dizisi, 
1 Nisan'da TRT 1'de izleyicinin karşısına çıkacak.

Başrollerini Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu'nun paylaştığı dizinin ilk fragmanında, 1963'te tarihe Kanlı Noel gecesi olarak geçen, Kıbrıs Rumlarının, Kıbrıs Türklerine karşı düzenlediği saldırıdan görüntüler ekrana geldi.
Ve dizin ilk yayın tarihi olan 1 Nisan'da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TRT Genel Müdürü gibi bazı önemli isimler dizinin ilk bölümünü KKTC’de izleyecekler… 


MESAJLAR
Ersin TATAR: Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 1 Nisan’da TRT’deki yeni başlayacak dizinin ilk gösterimi için adamıza gelecekmiş ve ilk bölümü birlikte izleyecekmişsiniz. 

Hasan KÜÇÜK: Hediyem Su olarak Bir Zamanlar Kıbrıs filminin su sponsoru olmuşsunuz. Böylesine tarihi bir projeye destek vermenizden ötürü sizleri de tebrik ediyoruz. 

Serhat AKPINAR: Bir Zamanlar Kıbrıs Dizisi çocuk başrol oyuncusu GAÜ koleji öğrencisi Rüzgar Irmakoğlu'na bizde sonsuz başarılar diliyoruz. Böyle bir projede öğrencileriniz olması gurur verici olsa gerek. 

Ersan SANER: Ülkemizde yarım kalan pek çok yol yapımı ile birlikte GAÜ Hastanesi içinde düğmeye basmışsınız ve çok yakında Girne Halkı yeni bir hastaneye kavuşacakmış. 

Ünal ÜSTEL: 1 Nisan’da ülkeye gelecek olan Fuat Oktay’ın beraberinde aşı da getireceği konuşuluyor kulislerde. Bu aşıların ilk önce yatalak hastalar ile sektörlere yapılması planlanıyormuş. 

Dr. Erol UÇANER: Acil Durum Hastanesi’nde dün ilk kez uzamış entübasyon nedeniyle trakeotomi yapıldığını duyurmuşsunuz. Biz bunun ne olduğunu anlamasak ta sağlık için önemli bir başarı olduğuna inanıyoruz. Tebrikler tüm ekibe. 

Ali YENEN: Müdür olduktan sonra ne bir sekreter ne de bir başka bir şey bulmuşsunuz dairede. Bu konuda ne kadar kızsanız haklısınız. Eskiden usuller böyle değildi. 

Kemal ÖZEKMEKÇİ: UBP’nin PM’sinde olup ta tek görev almayan olarak büyük bir başarıya imza atmış oldunuz. Herkes bir başka göreve gelirken sadece siz hiçbir görev talebiniz olmamış. 

Savun GÖKSU: Milli boksör ile yakında bir idman maçı yapmak için sözleşmişsiniz. Eh biraz çalışma ile kendisini devirebileceğinize inanıyoruz. Fazla zorlamayın milli boksörümüzü. 

Orçun KAMALI: Erkekleri daha zayıf gösteren ürünler çıkmış. Bu konuda sektöre öncülük etmek isterseniz lütfen bize de bilgi verin. Zira bu aralar bizimde buna çok ihtiyacımız var. 

Sibel TATAR: Bellapais’te kullanılmayan bir evde bulunan anne köpeği ve yavrularını sahiplenmişsiniz. Şimdi sıra bu minik yavrulara iyi bir aile bulup onları sahiplendirmekte.

Tekin BİRİNCİ: Kıbrıs Türk Futbol Federasyonun Haziran ayında gerçekleştireceği genel kurulda güçlü bir ekiple aday olmaya karar vermişsiniz ve bu konuda hayli de iddialıymışsınız.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.