Diyalog Gazetesi
2021-03-19 09:07:16

İki güzel haber

Alihan PEHLİVAN

19 Mart 2021, 09:07

Malum bu köşeyi yakından takip edenler bilir. Hemen her gün eleştirel yazılarla, ülkeyi yönetmekte olanlar ile yönetmeye talip olanlara gerekli uyarıları buradan yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Ancak ara sıra da olsa bulduğumuz iyi ve güzel haberleri de sizlerle yine bu köşede paylaşıyoruz. Bugün de iki güzel haberi sizlerle paylaşılıyoruz.

Aşı Bilgi Sistemi devrede Aşılanma sürecinde en çok tartışma konusu olan ve en çok eleştirilen konuların başında gelen plansızlığın, Sağlık Bakanı Ünal Üstel bir haftalık çalışmanın sonunda aşıldığını müjdeledi.
Üstelik 24 günlük bir bakan, bunu bir haftada ve hiçbir ücret ödemeden yaptığını tüm basın önünde açıkladı. Demek ki olmaz denen bazı şeyler, istenince bir hafta gibi bir sürede olabiliyormuş. 
Üstel’in göreve geldiği ilk gün programına aldığı ve sağlık sistemindeki en büyük eksiklerden biri olan aşıdaki plansızlık, Grid Group Şirketleri Kurucu Başkanı Murat Teksöz’ün “gönüllü” olmasıyla ortadan kaldırıldı.
Grid Group Şirketleri Kurucu Başkanı Murat Teksöz’ün Aşı Bilgi Sistemi tanıtım töreninde yaptığı konuşma ise son derece önemli. Teşekkür plaketini Başbakan ve Sağlık Bakanı’ndan aldığı için mutlu olduğunu dile getiren Teksöz, “Biz ilk olarak 2009 yılında bu ülkeye geldik ve bu devlet ile bu halk sayesinde şimdi 22 ülkeye hizmet veren bir şirket haline geldik” dedi. O günlerde kendilerine kucak açıp sahip çıkan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ve halkına, bu yazılımı gönüllü yapma fırsatı verilerek bir nebze de borçlarını ödemekten gurur duyduklarını dile getirdi.
Ayrıca esas teşekkürü böyle bir fırsatı kendilerine veren devlet yetkililerinin teşekkürü hak ettiğini ifade etti. Teknolojinin çok önemli bir yere sahip olduğu bu çağda KKTC’nin ve halkının hizmetinde olduklarını söyleyen Teksöz, “Gece gündüz demeden bu halka hizmet etmekten onur duyuyoruz” dedi. 
Grid Group Şirketleri Kurucu Başkanı Murat Teksöz’ün konuşmasının ardından Aşı Bilgi Sistemini kuran Grid Group Dijital ekibine, Sağlık Bakanı Ünal Üstel tarafından teşekkür plaketi sunuldu.

“12 yıl sonra mutlu son”  İş adamı Vedat Ertüngü, tüm maliyeti kendisi tarafından karşılanmak üzere lise ve ortaokul düzeyinde kamu okulu yapımı için Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile sözleşme imzaladı.
Okul 540 öğrenciye eğitim verebilecek kapasitede olacak. Bilgisayar odası ve 4 laboratuvarı olacak olan okulun Eylül 2023’te tamamlanması öngörülüyor. Okulun ismi “Meral ve Vedat Ertüngü Lisesi” olacak.
Bakanlıkta yer alan imza töreninde konuşan Vedat Ertüngü devletin kalkınmasında eğitimin önemine inandığını belirtti. Ertüngü, okul yapımı için 12 yıl önce girişim yaptığını ve yaptığı müracaatlara olumlu cevap alamadığını söyledi.
Halkımıza ve ülkemize tüm maliyeti kendisi tarafından karşılanacak bir okul armağan etmek için 12 yıldır uğraş verdiğini söyleyen bir iş insanımız.
Akıl almaz bir olay…
Çok şaşırtıcı ve çok düşündürücü değil mi? Böylesi bir hayır yatırımı sürüncemede bırakılacak projeye dönüştürülebilir mi? Hayırsever bir iş adamımız okul yaptırmak için 12 yıldır yetkililerin kapısını aşındırıyor, ama "yetkili" geçinen o kişilerden hak ettiği ilgiyi göremeyip boyuna baştan savılıyor.
Mesela 12 yıl önce izin verilseydi bugün belki de o okulun ilave ek binaları açılıyor olacaktı.
Mesela 12 yıl önce bu okula girenler bugün o okula öğretmen falan olarak atanacaklardı.
Mesela 12 yıl önce bu okula gidenler belki birkaç yıl sonra belki de çocuklarını bu okula yazdıracaklardı.
Neyse oldu ya, biz buna bakıp sevinelim.

MESAJLAR
Dursun OĞUZ: Tüm kooperatiflerden çekilen kredileri uzatmak iyi güzelde bazı vatandaşlar diyor ki memur kooperatiflerine niye uzatma verildi ki? Onların iş yerleri kapanmadı? 

Ahmet YÖNLÜER: Rum Başpiskopos Rum şarkıcı Eleni’nin Eurovision şarkı yarışmasına katılmasına karşı çıkıyormuş. Din adamlarının bu işlere karışması ne kadar doğru? 

Alkan DEĞİRMENCİOĞLU: Pek muhterem babanız Hakk’a yürümüş, merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz. Başınız sağ olsun, mekânı cennet olsun. 

Halis ÜRESİN: Çok uzun zamandır bekleyen bazı büyük projelerin ihalelerinin startını vermişsiniz ve hiçbir şaibe olmadan bu ihalelerin en kısa sürede tamamlanması için yoğun bir mesai harcamaya başlamışsınız. 

Vedat ERTÜNGÜ: Gönyeli Yenikent'e yapılacak 540 öğrencilik yeni okul için imzalar atılmış ve 12 yıl sonra mutlu sona ulaşmışsınız. Bu arada yeni okulun adı "Meral ve Vedat Ertüngü Lisesi" olacakmış. Hayırlı olsun. 

Dilek KIRICI: Çok başarılı ama fakir bir öğrenciye tablet hediye ederek eğitim hayatının devam etmesini sağlamışsınız. Eh böylesi bir dönemde yapılan bu iyilikler Allah katında da çok makbuldür.

Kenan ÖRGEN: Bizim haberimizden sonra kulislerde adınız sıkça geçmeye başlayınca artık sizde bir açıklama yapmak zorunda kalmışsınız. Eh biz bir şey diyorsak bir bildiğimiz olduğundandır.

Fikri ATAOĞLU: Turizm paydaşlarıyla birlikte bir Turizm Üst Kurulu, kuracağınızı açıklayarak, hedefin, sağlıklı ve verimli bir turizmin başlaması olarak açıklamışsınız. Sağlık üst kuruluna karşı turizm üst kurulu desenize. 

Özben KALFA: Cumartesi günü Girne’de ol ve bizden telefon bekle. Zira tavlada artık size küçük bir ders vermenin vakti geldi de geçiyor bile. Bu arada en son kimin yendiğini hatırlıyor musunuz? 

Ömer ŞAN OŞAN: Dün akşam Lefke’de Cumhurbaşkanı Tatar ile birlikte bazı özel dostlara birlikte ziyaretler gerçekleştirmişsiniz. Hayırdır, bu aralar hiç yerinizde durmuyorsunuz. Sürekli bir yerlerdesiniz. 

Orhan TOLUN: Turizm Öğütleri Platformu olarak dün kameralar karşısına geçip eski Dışişleri bakanın açıklamalarından ötürü kendisini eleştirmişsiniz. Sizce onu kim bu yönde yönlendirmiş olabilir?

Derman ATİK: Valla, Girne Belediyesi’nde kimi aradıysak hiçbirinin telefonuna ulaşamadık. Bir tek sizin telefonunuz 7/24 sürekli açık ve vatandaş hiç zorluk çekmeden size ulaşabiliyor. Gençler keşke bu yönünüzü örnek alsalar. 

Yorumlar (3)

Salvatore Dllare 3 Yıl Önce

AŞILARIN İÇİNDE NE VAR ALİ HAN ????

Turkish power 3 Yıl Önce

Palikarya tohumu vardır muhtemelen

Turkish power 3 Yıl Önce

Bilinmeyen babanın tohumu vardir

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.