banner564

Guterres’in Ankara’ya gidecek

Kıbrıs sorunuyla ilgili girişimlerin yeniden hız kazanması bekleniyor

Guterres’in Ankara’ya gidecek
banner598
 Kıbrıs’a ilişkin yeni konferans ışığında Kıbrıs sorunundaki hareketliliğin yoğunlaştığı belirtildi. 
   Rum gazeteleri bu kapsamda, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin Ankara’da yaptığı temaslara geniş bir şekilde yer verdi. 
    Rum basını BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Türkiye’ye yapacağı ziyarete de atıfta bulundu. 
    Fileleftheros gazetesi “Ahşap Ayaklarla Hareketlilik - Ankara ve Lefkoşa’da Yoğun Temaslar, Düşük Beklentiler Duruyor” başlıklı haberinde, Mart ayının ikinci on gününde yapılması planlanan yeni Kıbrıs konferansı ışığında Kıbrıs sorunundaki hareketliliğin yoğunlaştığını yazdı. 
   BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin dün Ankara’daki temasların ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Türkiye’ye yönelik ziyaretinin ilerleme sahnesini şekillendireceğini yazan gazete bunun aksine, müzakerecilerin dün yaptığı görüşmenin ise beklenen sonucu vermediğini savundu. 
   Haberde Eide’nin, Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldiği de belirtildi. 
   Gazete Ankara’nın, Güvenlik konusundaki tavrının belirleyici olarak addedildiğini ancak verilen mesajların cesaret verici olmadığını da ileri sürdü. 
   BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in cuma günü Türkiye’yi ziyaret etmeyi planladığını yazan gazete Guterres’in, gündeminde Kıbrıs sorununun da yer aldığını belirtti. 
    Habere göre Guterres, Kıbrıs sorununun yanı sıra Türk-Yunan ilişkileri, mülteci sorunu ve Suriye konusunu da ele alacak. 

Cuma günü Erdoğan ile görüşecek

   Öte yandan Politis gazetesi, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek amacıyla cuma günü Ankara’da olacağını, görüşmede büyük bir ihtimalle Eide’nin de hazır bulunacağını yazdı. 
   Eide’nin Ankara’daki görüşmelerine de yer veren gazete, elde ettiği bilgilere atıfta bulunarak Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasındaki Kıbrıs’taki görüşmelerinin, muhtemelen BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar eşliğinde devam edeceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2017, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473