banner564

Mesaj gönderdi

Anastasiadis, Türk Askeri ve Türkiye garantisi istemediklerini belirtirken “Türkiye’nin sözle söylediklerini ispatlaması gerekir” dedi

Mesaj gönderdi
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Ankara’nın Kıbrıs sorunuyla ilgili sorumluluklarını yerine getirebileceğini uluslararası topluma ispatlaması gerektiğini söyledi.
   Kıbrıs Rum Üniversitesi’nde düzenlenen yüksek lisans diploma töreninde konuşan Anastasiadis, ilk kez bu yıl Ocak ayında Türkiye’yi güvenlik konularında masaya getirebildiklerini, Ankara’nın 2017’de modern bir ülkenin bu tür bir garantiye veya dış işgal güçlerinin varlığına ihtiyacı olup olmadığı sorusuna yanıt vermesi, uluslararası topluma sorumluluğunu yerine getirebileceğini ispatlaması gerektiğini belirtti. 
   “Türkiye’nin sözle söylediklerini ispatlaması gerekir ki Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türklerin bir arada barış içinde yaşayabileceği koşulları sağlayabilelim” şeklinde konuşan Anastasiadis, “Bizim ilkelerimiz tartışılamaz, Ulusal Konsey’in Kıbrıs sorunuyla ilgili oybirliğiyle kararlar vardır” dedi. 
   Kıbrıslı Rumların insan haklarını ve temel özgürlükleri koruyacak, kabul edilebilir bir çözüm istediklerini ifade eden Rum lideri, bunun için Türkiye’yi sonunda uzlaşmaya ve sorumluluklarını yerine getirme konusunda ikna etmeye çalıştıklarını söyledi.
   Güvenlik ve istikrarın bir ülkede, genç nesillerin rüyalarını ve arzularını yerine getirecek bir refahın ana faktörleri olduğuna dikkati çeken Anastasiadis, AB üyesi olmanın bir avantaj olduğunu, kendilerinin AB standartlarına göre faaliyet gösteren bir ülke istediklerini, bu nedenle Kıbrıs sorununu çözmek amacıyla yoğun diyalog yaptıklarını anlattı.
   Zaman geçtikçe zemindeki gerçeklerin değiştiğinin altını çizen, ancak herhangi bir çözümü de kabul etmeyeceklerinin güvencesini veren Anastasiadis, müzakerelerden korkakça kaçmaya çalıştığı eleştirilerini reddetti; Kıbrıs’ta bir çözüm için diyalog yoluyla umudu canlı tutmak, tutmaya çalışmak gerektiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2017, 04:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473