banner564

New York çıkarması

Rum Yönetimi, tüm altyapı olanaklarını ve diğer teşvikleri ortaya koyarak ABD’li şirketlerden yatırım istedi

New York çıkarması
banner598
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, tüm altyapı olanaklarının yanı sıra diğer teşvikleri ortaya koyarak Amerikalı şirketlere yatırım çağrısı yaptığı bildirildi.
   Fileleftheros gazetesi; Rum Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Yorgos Lakkotripis’in, Rum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KEVE), Güney Kıbrıs’taki ABD Ticaret Odası ile ABD’de bulunan Rum-Amerika Ticaret Odası işbirliğiyle New York’ta düzenlediğini “Kıbrıs`ta veya Kıbrıs üzerinden uluslararası iş fırsatlarını keşfetmek” konulu bir müteşebbis formuna katıldığını ve burada bir konuşma yaptığını yazdı. 
   Etkinliğe katılan Rum Sağlık Bakanı Yorgos Pamporidis de “Kıbrıs’taki Sağlık Sektöründeki Yatırım Faaliyetleri” hakkında konuşma yaptı.
   Lakkotripis, Güney Kıbrıs’taki gelişmeleri, fırsatları, avantajları ve yatırımların cezbedilmesine ilişkin alt yapılarından söz ederek, ekonomide son yıllarda yapılanları da anlattı. 
   Lakkotripis, 2013’te -6 olan olumsuz kalkınma hızının tahminlere göre 2017’de yüzde 3.6 oranına ulaşmasının beklendiğini ifade etti. 
   Güney Kıbrıs’ın müteşebbis merkezi olduğunu da söyleyen Lakkotripis, ekonomideki düzelmenin çok hızlı şekilde sağlanmasının da uluslararası toplum tarafından kabul edildiğini belirtti. 
   Lakkotripis, enerji alanındaki çabalara ve Doğu Akdeniz’deki doğal gaz keşif sonuçlarına da değindi.
   Yorgos Lakkotripis, henüz yolun başında olduklarını belirterek, 12 ay içerisinde Güney Kıbrıs ve komşu ülkelerdeki faaliyetlerin, bulunmasını umdukları yataklara ilişkin net bir görüntü vereceğine dikkat çekti. 
   Lakkotripis, Amerikan şirketlerinin konuya göstermiş oldukları ilgiye de değindi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2017, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473