banner564

Sorumlusu eski yönetim

Rum Başkanlık Müsteşarı Petridis, ekonominin çöktüğünü söyledi

Sorumlusu eski yönetim
banner598
   Rum Başkanlık Müsteşarı Konstantinos Petridis, Fileleftheros gazetesine verdiği söyleşide, ekonomi konularının yanı sıra iç meselelere değindi. Petridis ayrıca Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e yönelik yapılan eleştirilere de yanıt verdi. 
    Petridis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e yönelik eleştirilerin, gerçek olaylar temelinde olması ve sıfırlama şeklindeki kolay yolun izlenilmemesi gerektiğini söyledi. Ülkenin, ekonomik açıdan düze çıkarılmasının sadece Anastasiadis’in değil tüm toplumun hedefi olduğunu belirten Petridis, “yatırımların teşvik edilebilmesi” çabaları konusunda ise bunların Rum Bakanlar Kurulu’nun bir kararı veya Meclis’teki karar taslağı ile gelmediğini ifade etti.

Kolay çözümler  çökertti

   Petridis, Güney Kıbrıs ekonomisinin, kolay çözümlerin tercih edilmesine bağlı olarak çöktüğünü, şimdi bunun sonuçlarını yaşadıklarını söyledi.  Petridis bir başka soru üzerine Anastasiadis’in, Kıbrıs sorununun çözümünde rol oynaması için sadece ABD’ye yönelmediğini, diğer birçok ülkenin de yardımcı olmak için kendi aralarında yarıştıklarını iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2014, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473