banner564

Aksi halde kaybedilir

CTP’li Ekonoğlu, Cumhurbaşkanlığı konusunda “sırf dışarıdan birkaç oy alacak diye aday belirlemek doğru olmaz, tüm örgütlerin destekleyeceği bir isim olmalı” diyor ve uyarıyor:

Aksi halde kaybedilir
banner598
Çiğdem AYDIN 
   Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) önemli isimlerinden, Meclis eski Başkanı Fatma Ekenoğlu, Cumhurbaşkanluığı seçimleriyle ilgili olarak Diyalog’a yaptığı açıklamada ‘tüm örgütlerin destekleyeceği’ bir aday seçilmesini önerdi.
   “Sırf dışarıdan birkaç oy getirecek diye bir isim seçmek deoğru değil” diyen Ekenoğlu, kendisinin adaylık düşünmediğini, aktif siyasete son verdiğini söyledi.
   Ekenoğlu, Diyalog’un sorularını şöyle yanıtladı:
   Soru: CTP’den milletvekilliği yaptınız, ayrıca Meclis Başkanlığı görevinde bulundunuz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmayı düşünür müsünüz? 
   Yanıt: Hayır hiç düşünmedim. Zaten siyasi hayatıma noktayı koydum.Şu anda kamu görevlisiyim ve böyle mutuyum. 
   Soru: Sizin partide üç isim öne çıkıyor; Mehmetali Talat, Sibel Siber ve Özdil Nami. Size göre hangisi CTP’nin adayı olabilir? 
   Yanıt: Ben bugüne kadar hep aynı noktada durdum. Partilerin önemli olduğuna inanıyorum.Bana göre parti yetkili organları karar vermeli ama tek başına değil. Partiler bir bütün olarak düşünülmeli, örgütler yok sayılmamalı.Yani her kim adayımız olacaksa elbette destekleyeceğiz ama şu gözden kaçırılmamalı. Ben bunca yıllık siyasi hayatımda şunu çok iyi anladım; eğer adayın arkasında örgütleriniz durmazsa kazanmak çok zordur. Elbette imkansız değil ama örgütleri arkasında sürükleyecek, örgütlerin arkasında duracağı bir adayımızın olması gerekiyor. Bu kesin ve nettir benim için.
   Soru: Peki sizin kanaatiniz kimden yana gönlünüzdeki isim kimdir ?
   Yanıt: Ben isim zikretmek istemem. Dediğim gibi artık kamu görevlisiyim. Siz sorduğunuz için ve bunca yıllık da siyasi bir geçmişim olduğu için yorumlama hakkım olduğuna inandım.Ama parti meclisi henüz bir karar almış değil benim bir kanaat bildirmem doğru olmaz.Ama dediğimi tekararlamak isterim; örgütlerin arkasında durabileceği bir aday olmalıdır.Yani sırf dışarıdan bir kaç oy daha alır mantığı bana göre kaybetttirir dışardan oy alacak diye bir isim seçmek doğru değil.” 

Adem: Eroğlu artık gitmeli

   CTP’nin bir diğer önemli ismi, eski bakan ve milletvekillerinden Sonay Adem de Diyalog’a yaptığı açıklamada “hedef Eroğlu’nun gitmesi ve çözüme destek verecek birinin gelmesidir”dedi.
   Cumhurbaşkanlığı açın adaylık düşünmediğini belirten ve tüm adaylara başarı dileyen Sonay Adem, öne çıkan isimlerden hangisine destek vereceğini açıklamadı.
   Adem şöyle dedi:
    “CTP Cumhurbaşkanlığı seçimlerine önem veriyor ve bu seçimleri almak istiyoruz.Artık çözümsüzlük çözümdür politikasını güden Eroğlu’ndan kurtulmak gerekiyor.Bu görev de CTP’ye düşer ve sağduyulu davranacak olan insanların tercihinin de galip geleceğine inancım tamdır.Partimiz adayın isminden çok Kıbrıs Sorununun çözümüyle ilgilidir. Çözüm parametrelerini ortadan kaldırmaya çalışanları engelleyecek bir çalışma içerisindeyiz ve bu çalışma bildiğim kadarıyla tamamlanmıştır. Parti Meclisimizin vereceği kararla belirlenecek bir isim üzerinde bizler çalışacağız.” 
   Sonay Adem “Peki sizin gönlünüzdeki isim kimdir?” sorusuna
   “Ben kanaatimi Parti Meclisinde söyleyeceğim. Ağırlıklı aday kimse onun etrafında toplanacağız” sözleriyle yanıt verdi. 


Asım Akansoy endişeli

   Bu arada CTP Gazimağusa milletvekili Asım Akansoy, Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik tartışmaları sosyal medyada şöyle değerlendirdi:
   “Kamuoyu yoklamasını siyaset oluşturmak için kullanacaksak işimiz iş. Gerçekten akıl alır değil. Eğer meselemiz herhangi bir seçimde sadece ve sadece kazanmak ise, o zaman her seçim öncesi araştırma yapılır, en popüler olan saptanır, o seçime de bir şekilde girilir. Her seçim için de bir popüler sevdalı bulunur evelallah aday yapılacak. Ne güzel...yaşasın böyle yöneticilik...
Bunun adı siyaseti hiçleştirmektir. İçini boşaltmaktır. Kamuoyu araştırması bir araçtır, amaç olamaz!..”

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2014, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474