banner564

“Artık yeter”

CAS’a, KTHY’den aktarılan 64 personel, kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını belirterek çadır eylemi başlattı

“Artık yeter”
banner598
 Cyprus Airport Services’in (CAS) Kıbrıs Türk Hava Yolları’ndan (KTHY) aktarılan 64 personeli, dün eski KTHY binası önünde çadır eylemi başlattı. 
Eylemciler, Anayasa’nın eşitlik ilkesi çerçevesinde, yapılan protokollere uyulmasını ve diğer KTHY personeline uygulanan çözüm modelinin kendilerine de uygulanmasını talep ediyor.  KTHY mağdurları adına açıklama yapan ve basın bildirisini okuyan Osman Yücelen, “Defalarca uğradığımız mağduriyetimize ‘artık yeter’ demek için burada toplandık” dedi. 
KTHY’nin zora girdiği bir dönemde, yeniden yapılandırma adı altında KTHY ile HAVAŞ ortaklığında kurulan CAS şirketine özlük hakları KTHY’de kalacak şekilde, protokollerle kiralandıklarını anlatan Yücelen, hava yollarının kapatıldığını, “neredeyse yarı maaşa” CAS’ta çalışmaya başladıklarını belirtti. 

“Yasal tazminatı hala ödemediler”
Yücelen, “Yapılan uzun mücadeleler sonucunda bizlerle kader birliği olan diğer KTHY çalışanı arkadaşlarımız en nihayet devlete alındı. Fakat bizlere ‘buna sizin hakkınız yok’ dediler. KTHY’deki yasal tazminatlarımızı da halen ödemediler. Sadece dört yıl sonra küçük bir bölümünü verdiler” dedi. Yücelen, CAS’ın hizmetlerinin durması üzerine 5 Ağustos tarihinde işten durdurma yazısı aldıklarını hatırlattı. Daha sonra, CAS’ın devletin olduğu, asgari ücretin neti ile işe alınacaklarının söylendiğini belirten Yücelen, “Bizler zaten defalarca haklarımız gasp edilmiş olan KTHY’den kalan son emek savaşçısı 64 kişi, defalarca bu oyunlarla yüz yüze geldiğimizi, bu filmi daha önce gördüğümüzü, bu sözleri daha önce çok duyduğumuzu söyledik” diye konuştu. 

Ercan çemberinde oturma eylemi
Mücadelelerinin ve eylemlerinin süreceğini vurgulayan Yücelen, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun, KKTC’yi ziyaret edeceği 16 Eylül Salı günü de, Ercan Havalimanı çemberinde oturma eylemi yapacaklarını kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2014, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474