banner564

Beklentiler ortak

KTEZO’nun Güzelyurt’ta düzenlediği kitle toplantısında bölgenin ekonomik sorunları ele alındı

Beklentiler ortak
banner598
  Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO)’nın Güzelyurt ilçesinin sıkıntılarını görüşmek üzere düzenlediği kitle toplantısına katıldı. Ev sahipliğini, KTEZO Başkanı Hürrem Tulga ile KTEZO Güzelyurt-Lefke İlçesi Sözcüsü Ali Volkan yaptı. Toplantıda, DP Ulusal Güçler Milletvekili Menteş Gündüz, CTP-BG Güzelyurt Milletvekilleri Mehmet Çağlar ve Hüseyin Erçal, Başbakan Yardımcılığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi, Başbakan Yardımcılığı Özel Kalem Müdürü Çelebi Ilık, DP Ulusal Güçler İlçe Başkanı Türkay Tokel de hazır bulundu.  Güzelyurt Eski Belediye Pazarı’nda gerçekleşen toplantıda, Güzelyurt bölgesi ve esnafını olumsuz etkileyen sorunlar masaya yatırılarak sorunların çözümü üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu. Bölge esnaf ve zanaatkârları yanında üreticilerinde katıldığı toplantıda, bölgenin ekonomik sorunları bağlamında üniversite – kent ilişkisi, toplu taşımacılık, kredilendirme ve tarımsal politikalar tartışıldı. 

Denktaş: Su ile toprak barışacak
Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş toplantıda Türkiye’den gelecek olan su konusunda daha ilk günden itibaren ‘gelecek su ile toprak barışacak. Ve üretime başlayacağız. Ya sonrası? Eğer ürettiklerimi pazarlayamayacaksam hayat suyu denen şey bizim ölüm suyumuz olacak. Dolayısıyla bu konuda politikalar üretmeliyiz’ diye muhalefet döneminde ikazlarda bulunduğunu söyledi.İktidara geldikten sonra su konusunu ivedilikle gündemlerine aldıklarını söyleyen Serdar Denktaş, 75 metre küp suyun gelişi, işletmesi, dağıtımı ve tahsilatı konusunda teknik bilgileri de esnafla paylaştı.


“En önemli yatırım talebi” 
Su ile beraber kaçınılmaz olarak ‘Tarımsal Sanayi’nin de gelişeceğini kaydeden Denktaş, şu anda bölgeyi ilgilendiren en önemli yatırım talebinin ise “taze portakal suyu şişeleme ve dağıtım projesi” olduğunu söyledi. 
Bu projenin hayata geçmesi ile birlikte dalında portakal kalmayacağını bunun sadece kendi iç piyasamız için değil, ihracat için de önemli bir proje olduğunu dile getiren Denktaş, ancak projenin hayata geçmesi için bir yere ihtiyaç olduğunu, yerin bulunması için de süratle harekete geçtiklerini belirtti. 
Serdar Denktaş, organize sanayi açısından özel sektörle işbirliği yapmak suretiyle bölgede tamamen tarımsal sanayiye dayalı bir organize sanayi sitesi oluşumu projesi gelişmekte olduğunu da kaydetti. 


Tulga ve Folkan’ın talepleri
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO)’nun Güzelyurt ilçesinin sıkıntılarını görüşmek üzere düzenlediği kitle toplantısında, Odanın Güzelyurt İlçesi Sözcüsü Ali Volkan ile Oda Başkanı Hürrem Tulga da konuştu.
KTEZO’dan verilen bilgiye göre, Volkan, yaptığı konuşmada, gençlerin yurt dışına göç etmesi, narenciyenin dalında kalmış olması, narenciye ödemelerinin bir türlü yapılmaması, üniversitelerin kentle ilişki sağlayamaması, bölgenin kalkınması için gerekli yatırımların yapılmamasından dolayı Güzelyurt ilçesinin sıkıntılar içinde olduğunu söyleyerek, bölge insanının boğazına kadar borçlandığını, bundan dolayı da kredilere ulaşılamadığını, bunun da kötü yönetimlerden kaynaklandığını savundu.  Tulga da, ülkede üç stratejik ürünün olduğunu, bunların başta narenciye olmak üzere patates ve süt ürünleri olduğunu söyleyerek, bu üç ürünü dahi tüketiciye sunamamanın yalnız Güzelyurt için değil, bütün ülke için yıkım olduğunu kaydetti.Tulga, maddi üretimle turizm gibi hizmetlere dayalı üretimin birleştirilememesinin istihdam sıkıntısından, yoksulluktan, vergi ve sigorta sorunlarına kadar pek çok ciddi sorunun yaşanmasına ve ülkede var olma sorununun oluşmasına yol açtığını ileri sürdü.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2014, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473