banner564

Belediye el atmalı

Ledra yolunda sadece mağaza değil, müzik, bar, cafe, lokanta; Lokmacı’da ise ağırlıklı olarak konfeksiyon dükkanı var

Belediye el atmalı
banner598
Melin DOBRAN-Kamil HÜNERLİ


   Lefkoşa’nın en gözde yeri olan Arasta çarşısı, Lokmacı sınır kapısından geçen yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ancak, Türk tarafına geçen turistler daha çok kıyafet satan dükkanlarla karşılaşıyor. Turistlerin çoğunluğu, kuzeyde en güzel saatleri Büyük Han’da geçiriyor.
   Lokmacı’dan, güneydeki Ledra Yolu’na gidenler ise, alış-veriş mağazalarının yanı sıra çok sayıda lokanta, bar, cafe ile karşılaşıyor. Ayrıca yol boyunca ‘hafif müzik’ dinleyerek, nostaljik anlar yaşayabiliyor.
   Ledra Yolu’nun Avrupa standarlarında bir yer olduğuna dikkat çeken tarafsız gözlemciler, kuzeydeki durumu daha çok ‘işporta pazarına’ benzetiyor.
   Lefkoşa Türk Belediyesi’nin, Lokmacı’ya el atmasını isteyen vatandaşlar, güneydeki uygulamanın taklit edilmesi halinde dahi çok sayıda turistin bölgeye gelebileceğini ve Türk tarafına para akıtabileceğini ifade ediyorlar.

Esnaf da şikayetçi

   Lokmacı kapısından hergün çok sayıda turistin geçtiğini ve burasının Ercan Havaalanı kadar önemli olduğunu belirten bölge esnafı da bugünkü durumdan şikayetçi.
   Yetkililerin, bölgeye canlılık getirecek önlem alımasını isteyen Türk esnafı, özellikle temizlik, binaların bakımı ve denetimine, ayrıca eğlence organizasyonlarının önemine dikkat çekiyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2015, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473