banner564

Bir garip durum

Cemal Garip isimli vatandaş, başkası tarafından işgal edilen dükkanına, belediye tarafından işletme izni verildiğini ileri sürdü

Bir garip durum
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Cemal Garip isimli vatandaş, Gazimağusa’da, İsmet İnönü Bulvarı üzerinde bulunan binasındaki dükkanın başka bir şahıs tarafından işgal edildiğini ileri sürdü. Gazimağusa Belediyesi’nin işgal altında bulunan işletmesine çalışma izni verdiğini iddia eden Garip, ne yapacağını şaşırdığını söyledi.
Diyalog muhabirinin görüşüne başvurduğu Gazimağusa Belediyesi yetkilileri ise, konu işletmenin çalışma izninin önceden verildiğini ve mahkeme kararı olmadan çalışma iznini iptal etme yetkileri olmadığını aktardı.

Dükkanım bir yıldır işgal ediliyor
Diyalog muhabirine konuşan Cemal Garip, konu binayı 10 yıllığına oğluna devrederek İngiltere’ye gittiğini ve geri döndüğü zaman,  binada bulunan dükkan içerisindeki kiracının, sözleşmesinin 2017 yılında dolmasına ve kendisinin kira sözleşmesini uzatmamasına rağmen binayı boşaltmayarak işgalci duruma düştüğünü  söyledi.
Gazimağusa Belediyesi’nin işgalci durumda olan şahsa çalışma izni verdiğini iddia eden Garip, belediyeye izin iptali için başvuru yaptığını, ancak belediye yetkilileri tarafından işin sürekli olarak yokuşa sürüldüğünü savundu.
Garip, Gazimağusa Belediyesi’ne 1 Milyon Sterlin tazminat davası açacağını da sözlerine ekledi.

Kuloğlu: Çalışma izni mahkeme emri ile iptal edilebilir
Diyalog muhabirinin konu ile ilgili görüşlerine başvurduğu Gazimağusa Belediyesi yetkililerinden Mehmet Kuloğlu, konu işletmeye çalışma izninin önceki yıllarda, verildiğini ve çalışma izni verildiği tarihte taraflar arasından kira sözleşmesinin bulunduğunu belirterek, belediyenin yasal olarak çalışma iznini yenileme  durumunda olduğunu ve çalışma izni iptali için ancak mahkeme emrinin olması gerektiğini ifade etti. 
Kuloğlu, belediyenin sadece hijyen koşulları sağlanmadığı veya işyeri evrakları ile ilgili eksiklikler olması halinde geçici olarak işyeri mühürleme yetkisine sahip olduğunu, bunun dışında, mahkeme emri olmadan çalışma izni iptal etme gibi bir yetkisi olmadığını kaydetti.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474