banner564

Bitmeyen çile

Bir saatlik yağmur sonrasında elektrikler gitti, radyo ve TV kanalları bir süreliğine sustu, kanalizasyonlar patladı, Lefkoşa’nın birçok bölgesinde su birikintisi oluştu

Bitmeyen çile
banner598
Çiğdem AYDIN-Melin DOBRAN
   Ağırlıklı olarak Lefkoşa ve çevresinde meydana gelen sert yağışlar, birçok sorunu da beraberinde getirdi. Yaklaşık bir saat devam eden yağmur sonrasında Lefkoşa’nın birçok bölgesinde su birikintisi oluştu. Sanayi bölgesinde ise her zamanki gibi bazı işyerleri suya gömüldü.
   Zaman zaman Girne ve Türkeli bölgelerinde de görülen yağış sonrasında adanın birçok bölgesi elektriksiz kaldı. Diyalog’a konuşan EL-SEN Basın Sözcüsü Tuluy Kalyoncu, saat.15.50'de yıldırım düşmesi sonucunda  Kıb-Tek'e ait termik santral ünitelerinden birinin ve AKSA'ya ait dizel santrallerin devre dışı kaldığını söyledi.       
   Kıb-Tek'e ait 4 dizel ünite ile çok sınırlı olarak bazı bölgelere elektrik verildiğini anlatan Kalyoncu,
Bazı bölgelerde yeraltı kablolarında arızaların oluştuğunu, bu çerçevede Lefke, Dikmen ve Boğaz bölgelerine elektriğin daha geç verildiğini belirtti.

Sıkıntı devam edecek
   Kalyoncu, Yeniboğaziçi - Geçitkale arasında 66 Kw’lık hattın yetersizliğinden söz ederken, yeni yatırımlarla bunun 132 Kw gücüne çıkarılması gerektiğini ifade etti.
   Diyalog muhabirinin “yeni yatırım derken bunun maliyeti ne olacak ve ne kadarlık sürede tamamlanacak?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Kalyoncu, “Maliyet konusunda şimdi net bir şey söyleyemem. 2009 yılında hazırlanan ve uygulanmayan bir proje vardır” dedi.
   Diyalog muhabirlerini arayan vatandaşlar ise elektrik kesintilerine adeta isyan etti. Sosyal medyada yer alan yorumlarda ise, KKTC’deki sorunların 30 yıldan beri devam ettiği, bu sürede herhangi bir iyileşmenin olmadığı kaydedildi.

Yağışlar sürecek
   Diyalog Medya Grubu Meteoroloji Editörü Fehmi Oktay, sağanak yağışlar konusundaki tahminlerin doğru çıktığını belirterek, bugün öğle saatlerinden sonra benzeri yağışların görüleceğini söyledi.
   Havanın parçalı bulutlu, zaman zaman çok bulutlu olacağını belirten Fehmi Oktay, öğleden sonra yer yer yağışların görüleceğini, bir ara sağanak şeklinde yağacağını kaydetti. Oktay, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları tedbirli olmasını istedi.
   Bu arada Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, dün saat 15.00 itibarıyla metrekareye Lefkoşa Merkeze 30, Lefkoşa Sanayi Bölgesi’ne 5, Türkeli’ye 6 ve Girne Boğaz’a 3 kilogram yağış düştüğünü açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2015, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473