Bunu neden yapıyor?

Erhürman, Rum Liderliği'nin, TMK’ya başvuruları engelleme çabalarına dikkat çekti

Bunu neden yapıyor?

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Rum Liderliği'nin Kıbrıslı Rumların Taşınmaz Mal Komisyonu'na başvurularını engellemek veya zorlaştırmak için gösterdiği çabalara dikkat çekerek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından uygun bulunmuş Komisyona başvuruların neden engellenmeye çalışıldığını sorguladı.
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman sosyal medya paylaşımında, Güney Kıbrıs basınında Kıbrıs Rum Liderliği'nin Kıbrıslı Rumların Taşınmaz Mal Komisyonu'na başvurularını engellemek veya zorlaştırmak için gösterdiği çabalardan söz edildiğini belirtti.
Kıbrıs'taki mülkiyet sorununun tam anlamıyla çözümünün ancak Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümü ile mümkün olacağını hep söylediğini anımsatan Erhürman, şunları kaydetti:
“Buna karşın biz, Taşınmaz Mal Komisyonu'nu kurmak suretiyle, çözüme kadar olan dönemde Kıbrıslı Rumların mülkiyet hakkı iddiaları çerçevesinde başvurabileceği bir mekanizma yarattık. Buna ek olarak, bu mekanizma, yani Taşınmaz Mal Komisyonu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından da uluslararası hukuka uygun, etkili bir iç hukuk yolu olarak kabul edildi. Böyle bir mekanizmayı, bu koşullarda, tek taraflı olarak sürdürebilmek elbette kolay değil. Ama öze dokunmasa da aksayan tali yanlar ortaya çıktıkça bunları düzelttik, Taşınmaz Mal Komisyonu'nu daha da hızlı bir şekilde güçlendireceğiz.

Sorular yöneltti
Dahası, Kıbrıslı Türklerin güneyde kalan taşınmaz malları konusundaki iddialarının değerlendirilmesi için benzer bir mekanizma güneyde yok. Başka mekanizmaları kullanmaya çalışanlara ise haklarını alabilmeleri için ‘çözümden sonrası’ işaret ediliyor genel olarak.”
“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından uygun bulunmuş Taşınmaz Mal Komisyonu'na başvuru neden engellenmeye çalışılır?”, “Adadaki mülkiyet sorunu ceza hukuku enstrümanlarıyla çözülebilirmiş gibi tek tek bireylerin hürriyetini bağlayıcı sonuçlar doğuracak yollara neden başvurulur?”, “Bu tip girişimler Kıbrıslı Türkler ile Kıbrıslı Rumlar arasında güvenin tesis edilmesine mi, yoksa gerilimlere mi yol açar?” ve “Bu şartlar altında hukuk, bireylerin haklarını korumanın mı, yoksa siyasetin mi enstrümanı olur?” sorularını yönelten Cumhurbaşkanı Erhürman, bunları bıkmadan, usanmadan uluslararası toplumdaki tüm muhataplarına anlattığını ve çok daha fazla, çok daha etkili şekilde anlatmaya da devam edeceğini vurguladı.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Konteyner Evler
Konteyner Evler - 3 hafta Önce

Burasi kanunsuz devlet galiba.. Adam 5 tane konteyner koyuyor, icine balik istifi gibi ucuncu dunya iscilerini dolduruyor, her yer pislik icinde, adamlar kendi kulturleri diye etek, don-atlet etrafta dolasiyorlar, sulari kuyudan, yandaki evden de elektrik aliyorlar. Ne belediye, ne Kibtek, ne kaymakamlik, ne saglik ve calisma bakanliklari, ne de polis hic bir sey yapiyor. Oh, sorma gir hani.. Neymis memleketin calisacak insanlara ihtiyaci varmis..

Sinan
Sinan - 3 hafta Önce

Sayın Erhurmam kimi kandırıyor acaba ? KKTC TMK’nunu çalıştırıp da Rum Mülk sahiplerinden Mülklerini alabildi mi yani ! KKTCdeki Mülk sahipleri binlerce Rum’un TMK’yonuna baş vuru paralarını niye veremiyorsun Sayın Erhurman ? Bu çağda KKTCde kimin malını Tapulayıp da kime satıyorsun ? Hem Suçlu hem güçlü mü olmak istiyorsun ! Şerefiye vergisini neden geçirip de TMK’ne başvuran binlerce Rumlara Mülklerinin parasını veremiyorsun Sayın Erhurman ? Boş Laflar veya Laf cambazlıgı artık karın doyurmuyor ‘ Uluslarası Tutuklamarın artarak devam etmesini ise boş laflar ile durdurabilmeniz mümkün değildir ! TMK’nunu en kısa zamanda çalıştırıp Yüzde 85 Rum Toprağı KKTCyi bu beladan lütfen Kurtarın !

Öz
Öz - 3 hafta Önce

Ödeyebilecek misin? Paran var mı? 20 milyar sterlinden fazla Rum malı var deniyor. Hatta günümüzde 70 milyara çıktığı söyleniyor.26 yılda topu topu 663 milyon sterlinlik çalışma yapıldıysa 20 ya da 70 neyse , milyar kaç yılda ödenir? 8 asır sürer mi? Yaz tahtaya bir daha. Tut defteri kitapı. Sarıçizmeli Mehmet Ağa, bir gün öder hesabı

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473