banner564

DP ile uzlaşı yok

UBP Meclis Grubu, seçimlerin 15 Nisan’da yapılması konusunda anlaştı, Denktaş ise bu tarihi erken buldu

DP ile uzlaşı yok
banner598
Teoman TURAN
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Meclis Grubu’nun dünkü toplantısında genel seçimlerin tarihi de ele alındı. Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre UBP Meclis Grubu, Başbakan ve parti Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün tarafından önerilen 15 Nisan 2018 tarihi üzerinde uzlaştı.
Başbakan Özgürgün dün katıldığı bir televizyon programında, “15 Nisan seçim tarihi olarak gözüküyor” dedi.
Özgürgün ayrıca Başkanlık sisteminin küçük bir ülkede çok faydalı ve gerekli olduğunu 1998’den beri Meclis’te bunu söylediğini anımsattı. Başbakan Özgürgün, Anavatan Türkiye’nin de başkanlık sistemine geçtiğini, küçük ülkelerde başkanlık sistemin çok daha gerekli olduğunu vurguladı.
 “Keşke başından başkanlık sistemi ile başlansaydı” diyen Başbakan Özgürgün, “Bugün bu değişikliği Meclis, halk ne kadar düşünür, ne kadar yapar o başka bir tartışma konusu. Olursa çok iyi olur” şeklinde konuştu.


Denktaş: Seçime hazırız, ama…
Diyalog’a konuşan koalisyon ortağı Demokrat Parti’nin Genel Başkanı Serdar Denktaş ise, kesin bir tarih belirtmemekle birlikte “Seçime her zaman hazırız” dedi.
Denktaş, Ulusal Birlik Partisi ile önümüzdeki yıl Nisan ayında seçimlerin olacağı şeklinde bir anlaşmaya varmadıklarını da söyledi.
Denktaş, “Diyorum ki daha bu konuda alınmış bir karar yok. Seçim için üç ay önce meclisten kararname götürülür ve orada karar verilir. Kendi aramızda konuşacağız  ama o safhaya gelmiş değiliz. Bunu açıkladım ama anlamak istemeyenler var.”

“Nisan bizim için erken”
Kendisinin seçim istemiyor şeklindeki suçlamaları kabul etmediğini belirten Denktaş, gelecek yıl Nisan ayının seçimler için erken olduğunu belirtti. 
Denktaş şunları söyledi:
 “Denktaş seçim istemiyor diye bir şey yok.  Önümüzdeki yıl bütçe açısından iyi bir yıl olacak.  Onu görebiliyorum şimdiden. İşlerimizi yolumuza koyalım .Nisan o dönemde erken olabilir ama bir değerlendirelim. Nisan ise nisan, Aralık ise Aralık,  Şubat ise Şubat.  Benim için sorun değil. Her zaman hazırız.”

“Barajı geçeceğiz, onlar avuçlarını yalayacaklar”
Demokrat Parti’nin 1992 de kurulduğunu ve kurulduğu günden bu yana partinin her seçim döneminde barajı geçemeyeceği şeklinde yayınlar ve anketler yapıldığını hatırlatan Serdar Denktaş, “Her dönem bizim ortadan kalkmamız için uğraşıyorlar. Geçmişte olduğu gibi avuçlarını yalayacaklar” dedi.
Serdar Denktaş,  şunları söyledi:
“DP her seçim öncesi barajı geçmez  diye medya kuruluşları yayın yaptı.  Bütün araştırma şirketleri de barajı geçemeyeceğiz şeklinde anketler yaptılar. Hiçbir zaman öyle sıkıntı yaşamadık. Çok daha başarılı bir şekilde çıkacaktır biz onu biliriz.  Çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz.  Bu ülkenin Demokrat Parti’ye ihtiyacı var. Demokrasiye ihtiyacı var. İnsanlarımız da bunun farkında . Biz işimizle uğraşırız. Devletimizin daha ileri gitmesi için uğraşırız.  Popülist  yaklaşım sergilemeyiz.  Her dönem bizim ortadan kalkmamız için uğraşıyorlar.  Geçmişte  olduğu gibi avuçlarını yalayacaklar.” 

“Eroğlu’nun tecrübesinden faydalanmamak aptallık olur”
    3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile aralarında herhangi bir husumet olmadığına dikkati çeken Serdar Denktaş, vakit bulduğu takdirde ziyaretine gitmek istediğini belirtti.
     Eroğlu’nun tecrübelerinden her zaman yararlanmak istediğini kaydeden Denktaş, “Bir temasımız yok Derviş beyle. Son seçimlerde kendisine destek verdik Aramızda bir husumet yok.  Törenlerde karşılaşırız. Vakit  bulursam ziyaretine de giderim. Bundan da çekinecek değilim.   Tecrübedir  o. Tecrübesinden faydalanmamak bana göre aptallık olur. 
Biz işimize bakıyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2017, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474