banner564

Güvenli internet anlatıldı

Okullarda düzenlenen seminerlerde öğrenciler zararlı yazılımlara karşı bilgilendirildi

Güvenli internet anlatıldı
banner598
Telsim’in gelenekselleşen Güvenli İnternet Seminerleri, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı işbirliğiyle devam ediyor. Ortaokul 8. Sınıf öğrencilere verilen eğitimlerde, internetin güvenli kullanımı konusunda bilgiler veriliyor. 
Seminerler, Lefke Gazi Lisesi, Güzelyurt Türk Maarif Koleji, Şehit Turgut Ortaokulu, Değirmenlik Lisesi ve Bayraktar Ortaokulu’nda devam edildi. Eğitimleri, Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel, Telsim Bilgi Güvenliği Uzmanı Fuat Fırıncıoğluları ve Telsim Kurumsal İletişim Kıdemli Uzmanı Ece Aker verdi. 
Seminerlerde, hackerler, bilgisayar virüsleri ve solucanları, kimlik hırsızlığı, sazan avlama, casus yazılımlar ve internette truva atı saldırısı gibi, internetteki olası tehlikeler ve yapılması gereken önlemler hakkında bilgiler verildi. 
Güvenli İnternet Seminerleri’nde; Telsim Bilgi Güvenliği Uzmanı Fuat Fırıncıoğluları, Telsim Kurumsal İletişim Kıdemli Uzmanı Ece Aker, Sosyal Hizmet Uzmanı Barış  Başel birer konuşma yaptı.
Bundan sonra seminerler sırasıyla şu okullarda devam edecek: Yakın Doğu Koleji, Levent Koleji, Bayraktar Türk Maarif Koleji, Türk Maarif Koleji, Çanakkale Ortaokulu, Gaizmağusa Türk Maarif Koleji, Erenköy Lisesi, Şehit Zeka Çorba Ortaokulu ve Cumhuriyet Lisesi.
Seminerlere katılan öğrencilerin görüşleri ise şu şekilde oldu:

Nadir Keresteci (Şehit Turgut Ortaokulu): Bizi bilinçlendiren bir eğitim olduğunu düşünüyorum. Çünkü bilmediğimiz sitelerde bizi bekleyen tehlikeler olabilir. Dikkatli olmak gerekir internet kullanırken. 

Burhan Efe Akay (Değirmenlik Lisesi): Gayet başarılı bir seminerdi. Pozitif örnekler veriliyordu. Telsim’e çok teşekkür ediyorum, bize bu yararlı bilgileri verdikleri için. 

Aysel Manici (Bayraktar Ortaokulu): Güvenli İnternet Seminerleri sayesinde, interneti  daha güvenli kullanacağım. Bilmediğim bir çok konu vardı. Seminer sayesinde virüsler, casus yazılımlar hakkında bilinçlendirildik.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2017, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474