banner564

Hasret bitti

Danimarkalı Thomas hiç görmediği babasına 52 yıl sonra kavuştu ve O'nun Kıbrıslı Türk olduğunu öğrendi

Hasret bitti
banner598
Mert ÖZDEŞ
    Kopenhag yakınlarında yaşayan 52 yaşındaki Thomas, hiç görmediği babasını bulmak için Danimarka Ulusal Televizyon kanalı DR1’de yayınlanan “İz Bırakmadan” adlı programa başvurdu. Televizyon ekibiyle doğum yeri Londra'ya giden Thomas babasını burada bulamadı. Thomas, babasının bir Kıbrıs Türk'ü olduğunu söyleyince program ekibi KKTC’ye gelerek uzun bir araştırma yaptı.
     Nüfus müdürlükleri ve aile kayıtları incelendi, adreslere gidildi ancak bir sonuç elde edilmedi. Daha sonra gazete ilanına gelen geri dönüş üzerine Thomas yeniden Kıbrıs’a geldi. 
     Güzelyurt ilçesine bağlı Gaziveren köyünde program ekibince tespit edilen adrese giden Thomas, burada babasının ailesi ile yani kendi öz akrabalarıyla ilk kez ailesiyle tanıştı.
     Halası ve Babannesi ile ilk defa karılaşan Thomas duygu dolu anlar yaşadı. Yeni tanıştığı ailesi ona babasının yaşadığını ve Londra’da oturduğunu söyledi.  Babasının adresini öğrenen Thomas, Tottenham’da eşiyle birlikte yaşayan 74 yaşındaki babası Mehmet Hüseyin ile buluştu. Birbirlerini ilk kez gören baba oğul birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü.
     Babasına ve 250 kişilik bir aileye kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Thomas, yaşadıklarını Kıbrıs'ta ilk kez Diyalog TV’de yayınlanan Odak Noktası programına anlattı:
“Artık büyük bir ailem var”
“Gerçekten sevgi doluyum. Artık büyük bir ailem var. Daha önce altı kişiydik, şimdi iki yüzden fazla akrabam var. Çok güzel bir şey bu… Artık bir babam var. ‘Baba’ diyebiliyorum. Buna alışmam gerek. Artık Babamı ve akrabalarımı görmek için İngiltere’ye, Kuzey Kıbrıs’a sıklıkla gidip geliyoruz.”
    Bir gün Kuzey Kıbrıs’a yerleşmeyi düşünüp düşünmediği sorulan Thomas şu yanıtı verdi:
“Şu anda ailem ile birlikte Danimarka’da yaşıyorum. Ailem ve işim burada. Sıklıkla gidip gelerek Kuzey Kıbrıs’taki yakınlarımızı görebiliriz. Şu anda Kuzey Kıbrıs’a dönmeyi düşünmüyoruz.”
     Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan akrabalarının kendisini büyük bir sıcaklıkla karşıladığını belirten Thomas, şöyle devam etti:
    “Orada çok sıcak karşılandım. Bir büyük annemin olduğunu bile bilmiyordum. Çok güzel bir insan. Her görüştüğümüzde benim Danimarka’ya dönmemi istemiyor. Kıbrıs’a her gittiğimde onla görüşebiliyoruz. İngilizce bilmiyor ancak çeviri yardımıyla anlaşabiliyoruz. Hiç önemli değil. 
Thomas’ın Annesi Bodil Knudsen, 1964 yılında Londra’da İngiliz bir ailenin yanında çocuk bakıcısı olarak çalışıyordu.  Bir restoranda tanışıp kısa süreli bir aşk yaşadıklarını söyleyen baba Hüseyin, Thomas’ın annesi ile Danimarka’ya gitmek istemediğini ve hayatını Londra’da devam ettirdiğini söyledi.     Danimarkalı Anne Bodil ise 10 yıl önce hayatını kaybetti. 1965 yılında Danimarka’ya dönünce hamile olduğunu anlayan Bodil, durumu Mehmet Hüseyin’e anlatmıştı. Ancak Mehmet Hüseyin Danimarka’da doğan oğlunu hiç görmedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2017, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473