banner564

Hükümete süre verildi

Tıp-İş, kamu hastaneleri ve sağlık merkezlerindeki eylemini askıya aldı

Hükümete süre verildi
banner598
Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş), kamu hastaneleri ve sağlık merkezlerindeki eylemini yarına kadar askıya aldı.
Tıp-İş Başkanı Sıla Usar, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana ile Sağlık Bakanlığında düzenledikleri basın toplantısında, Sağlık Bakanlığı ile, bazı sorunların çözülmesi üzerinde mutabakat sağlandığı için, “acil servisler, acil ameliyat, diyaliz hizmetleri ve onkoloji dışında kamu hastaneleri ve sağlık merkezlerinde hizmet vermeme” eylemini askıya aldıklarını söyledi.
Tıp-İş Başkanı Sıla Usar basın toplantısında, eylemlerini 8 Kasım Çarşamba’ya kadar askıya aldıklarını, 2008-2011 yılları arasında kamu hastanelerinde işe başlayan hekimlerin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik yasal düzenlemenin yarın Cumhuriyet Meclisi komitesinde görüşülüp Meclis Genel Kuruluna sevk edilmemesi halinde perşembeden itibaren eylemlerini tekrardan başlatacaklarını söyledi.
Müsteşar Kemal Deniz Dana ise, konuşmasında, Tıp-İş’in öne sürdüğü hekim sorunlarından, özel hasta bakma hakkından kaynaklanan disiplin soruşturmalarıyla ilgili olarak, mevzuatta bir anomali bulunduğunu, sıkıntıyı giderecek Kamu Sağlık Yasasındaki değişikliklerin yarın Bakanlar Kurulu’nun gündeminde olduğunu söyledi.
Girne Akçiçek Hastanesi’ndeki  hekim eksikliği hakkında ise Dana, hastanedeki bir pratisyen ve bir de dahiliye hekim eksikliğinin giderilmesi için bugünkü Bakanlar Kurulunun gündeminde sözleşmeli doktor alımının da bulunduğunu söyledi.
Hemşire eksikliği konusunda da Dana, Girne Akçiçek Hastanesi ve Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne 2 veya 3’er hemşire görevlendireceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2017, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474