banner564

İkinci adresi Harem’di

Lefkoşa Kaza Mahkemesi 3 gün tutukluluk verdi, cinayet sanığı uzman çavuş Kubilay Güler askeri cezaevine gönderildi

İkinci adresi Harem’di
banner598
Zorkun TAŞER
Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde faaliyet gösteren Harem Gece Kulübü’nde  Fas uyruklu Siham  Benchargui ve gece kulübü çalışanı Hüseyin Demiri’yi, tabanca ile vurarak öldüren katil zanlısı Uzman Çavuş Kubilay Güler, dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Ülkede infial yaratan olay nedeniyle polis mahkemede geniş güvenlik önlemleri alırken  duruşmayı Askeri İnzibat görevlileri de takip etti. Zanlı Güler mahkemeye polis ordusu eşliğinde getirildi ve duruşmadan sonra da atnı şekilde mahkemeden götürüldü.

Geceyi Siham’la birlikte geçirdi
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada zanlı hakkında soruşturma başlatıldığı açıklanarak olayla ilgili detaylar aktarıldı. Polis, zanlı Kubilay Güler’in 11 Eylül tarihinde saat 00.30’da şahsına ait 9 milimetrelik tabanca ile  Harem isimli gece kulübüne gittiğini ve burada sürekli olarak görüştüğü Fas uyruklu Siham  Benchargui ile sabah saat 8.00’a kadar odasında birlikte kaldığını söyledi. 

Alnından vurdu...
Polis, zanlı Güler’in Benchargui ile birlikte odasından çıktığını ve saat 08.50’de kulübün bahçesinde konuştukları sırada  aralarında çıkan tartışma sonucu önce tabancasını doldurduğunu sonra Benchargui’nin alın kısmına bir el ateş ederek öldürdüğünü belirtti.

Hüseyin Demiri’ye 2 el ateş etti
Polis, zanlının olaya müdahale etmeye çalışan gece kulübü çalışanı Hüseyin Demiri’ye de iki el ateş ederek ölmesine neden olduğunu, olay yerinden kaçmaya çalıştığı esnada karşısına çıkan Ali Bahçeci isimli şâhsa da bir el ateş ettiğini ancak isabet ettiremediğini belirtti.

Yaya olarak kaçtı
Zanlının olaydan sonra yaya olarak kaçtığını ve Şirinevler bölgesinde tespit edilerek tutuklandığını kaydeden polis, soruşturmanın yeni başladığını, alınacak ifadeler olduğunu dile getirdi. Zanlının soruşturma amaçlı 3 gün tutuklu kalmasını talep eden polis, zanlı Kubilay Güler’in Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri’nde görevli uzman çavuş olduğunu belirterek Askeri Cezaevi’nde tutuklu kalmasını önerdi.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi hakkında soruşturma yürütülen zanlının üç gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2014, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474