banner564

Kimlikleri de yoktu

Lefkoşa’da gezerken şüpheli görülen biri Pakistanlı diğeri Bangladeşli iki kişinin ülkede kaçak olduğu ortaya çıktı

Kimlikleri de yoktu
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da devriye gezen polis ekipleri tarafından şüpheli görülüp soruşturulan biri Pakistanlı diğeri Bangladeşli iki kişinin ülkede kaçak olduğu ortaya çıktı.
Yapılan araştırmada Bangladeşli Shanto Mıa’nın 2019 yılı Temmuz ayı içerisinde güneyden kuzeye yasa dışı bir şekilde giriş yapıp kaçak yaşam sürmeye başladığı belirlendi.
Pakistan uyruklu Solaıman Solaıman’ın da bir yılı aşkın süredir ülkede izinsiz kaldığı tespit edilirken, iki zanlı dün tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldı.
Her iki zanlının üzerinde pasaport olmadığı belirtildi.
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis,9 Ağustos 2019 tarihinde saat 22.00 sıralarında Lefkoşa Terminal bölgesinde bir görevli ekipler tarafından yapılan kontrolde Shanto Mıa ve Solaıman Solaıman’ın üzerinde kimlik olmadığının tespit edildiğini söyledi.
Polis, iki zanlının soruşturma amaçlı Lefkoşa Adli Şube’ye celp edildiğini, yapılan araştırmada Shanto Mıa’nın 2019 yılı Temmuz ayı içerisinde Lefkoşa’da tespit edilemeyen bir bölgeden yasa dışı bir şekilde güneyden kuzeye geçtiğinin tespit edildiğini açıkladı. 
Zanlı Solaıman Solaıman’ın da 31 Ocak 2018 tarihinden beridir KKTC’de ikamet izinsiz bulunduğunun tespit edildiğini kaydeden polis, iki zanlının da suçüstü hali gereği tutuklandığını mahkemeye aktardı. 
Polis, iki zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını, pasaportlarının tespiti ve KKTC’de ne amaçla bulunduklarının araştırılması gerektiğini belirtip, 3’er gün tutuklu kalmalarını talep etti.
Mahkeme talebi kabul etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474