banner564

Necipoğluları 270 gram uyuşturucudan yargılanıyor

270 gram uyuşturucudan yargılanan Burak Necipoğluları’na 5 yıl hapislik veren Mahkeme Başkanı Güran, tehlikenin boyutlarına dikkat çekti:

Necipoğluları 270 gram uyuşturucudan yargılanıyor
banner598
Çiğdem AYDIN
Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a, para karşılığında 90 paket uyuşturucu madde ithal eden ve KKTC’de  ticaretini yapan Burak Necipoğluları hakkındaki dava dün karara bağlandı.
Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’ın baktığı davada sanık  5 yıl hapse mahkum edildi.
Kararı okuyan Başkan Güran önemli konulara değindi.
Güran, sanığın 2014 yılı Kasım ayında Güney Kıbrıs’ta arkadaşı olan Hakan Murat Şatıroğlu ile anlaşarak Kuzey Kıbrıs’ta satmak için 90 paket toplam 270 gram Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu maddeyi Lokmacı Sınır Kapısı’ndan ithal ettiğini belirterek, uyuşturucu maddeleri ismi belirlenen kişilere dağıttığını söyledi. 
Güran sanığın işlemiş olduğu uyuşturucu suçlarının giderek yaygınlaştığını ve ısrarla yaygınlaşma eğilimini sürdürdüğünü, geçmişte aynı olguları taşıyan suçlara verilen cezaların günümüzde işlenen suçlara verilecek cezaların farklılık göstermesi gerektiğini söyledi.
Güran aynı olguları taşıyan suçlara günümüzde verilecek daha ağır cezaların nispetsizlik olarak görülemeyeceğini ifade etti. Güran, davaya konu olan uyuşturucu türünün A kategorisinde olan kokain ile eroin kadar zehirli sayıldığını ve aynı kategoride değerlendirildiğini ifade ederek, sanığa ceza takdir ederken uyuşturucu madde türü ve miktarının göz önünde bulunduğunu ifade etti.
 
“Toplum endişe içerisinde…”
Başkan Ömer Güran son zamanlarda uyuşturucudan dolayı  hayatların son bulduğunu, toplumun endişe içinde olduğunu dile getirdi.
Güran, uyuşturucuda gelinen noktanın tehlikesine vurgu yaptıktan sonra, davaya konu uyuşturucu miktarının 270 gram olduğunu sanığın uyuşturucu ithal ettiğini ve dağıtımını yaparak ticaretine çanak tuttuğunu belirtti. Başkan Ömer Güran tüm olgular ışığında sanığı 5 yıl hapis cezası ile cezalandırmayı uygun bulduklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2015, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474