banner564

Özersay: Ülkenin ihtiyacı değişim

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay bölgelerde yürüttüğü çalışmaları çerçevesinde Gazimağusa Suriçini, Güvercinlik ve Çayönü köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarla buluştu.

Özersay: Ülkenin ihtiyacı değişim
banner598
 Kudret Özersay’ın basın bürosundan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı konusundaki düşüncelerini ve hedeflerini anlatan Özersay soruları da yanıtladı.
Özersay ziyareti esnasında ülkenin ihtiyacının sadece bir isim ve yüz değişikliği değil, gerçek bir değişim olduğuna dikkat çekti.
Kudret Özersay, konuşmalarında, en az müzakereler kadar önemli başka şeyler olduğuna dikkat çekerek, yıllarca Cumhurbaşkanlarının ülkenin iç sorunlarıyla ilgili görev ve sorumluluklarının müzakereler gerekçe gösterilerek göz ardı edildiğini ileri sürerek, “Bir yandan sakız çiğnerken, diğer yandan da merdiven çıkabilmek gerektiğini” söyledi. 
Özersay, Cumhurbaşkanı olması durumunda sadece müzakerelerde aktif bir diplomasi izlemekle kalmayacağını, aynı zamanda devlet kurumlarının giderek içinin boşalmasına neden olan adam kayırmacılık ve partizanlığın da önüne geçmek için adımlar atacağını vurguladı.
Özersay geçmişte yapılan müzakerelerle ilgili örnek vererek, Cumhurbaşkanlarının tek görevlerinin müzakerelermiş gibi davrandıkları için diğer görevlerini olması gerektiği gibi yapmadığını ve ihmal ettiğini savundu.


“Sorunların çözümüne yardımcı olabilirim”
Özersay, Cumhurbaşkanın yetki ve görevleri ile ilgili vatandaşı bilgilendirerek, anayasaya göre Cumhurbaşkanı’nın Bakanlar Kurulu’na başkanlık edebileceğini, Meclisi olağanüstü toplantıya çağırabileceğini, kamu hizmeti komisyonunun başkanının ve tüm üyelerini atayabileceğini ve bazı hallerde de görevden alabileceğini anlattı, göreve gelmesi durumunda bu yetkileri kullanarak nelerin değişmesine yardımcı olacağını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2015, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474