banner564

Renkli görüntüler

Alternatif Sporlar Derneği, Yamaç Paraşütü eğitimlerine başladı

Renkli görüntüler
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   Alternatif Sporlar Derneği’nin Yamaç Paraşütü pilotluk eğitimlerine başladı. Yer eğitimleri ile eğitimlerini sürdüren kursiyerler dün Başkent Lefkoşa’da renkli görüntülere neden oldu. 
   KKTC Alternatif Sporlar Derneği ve KKTC Hava Sporları Federasyonu ile ortak yürütülen kurslarda bu yıl yine birçok kişi Yamaç Paraşütü Pilotluk belgelerini almak için çalışıyor. 
   Diyalog muhabiri kursiyerleri kurs alanında ziyaret ederek heyecanlarına ortak oldu. 
   KKTC Alternatif Sporlar Derneği Öğretmen Pilotları Umut Akçıl ve Cemal Direkçi en iyi ve güvenli şekilde her bir kursiyer ile ayrı ayrı ilgileniyor. Pilot adayları ise heyecanlı bir şekilde kurslarda öğrendiklerini uygulama çabasında. 
   Erkek kursiyerlerin yanı sıra bayan kursiyerlerin de bulunduğu gözlerden kaçmadı. Birbirinden renkli yamaç Paraşütlerinin havalanması bölgeden geçen vatandaşların da ilgi odağı oldu. 
   Alternatif Sporlar Derneği Yamaç Paraşütü Öğretmen Pilotu Umut Akçıl, Diyalog’a kurslar hakkında bilgi verdi. Akçıl yaklaşık 18 yıldır Yamaç Paraşütü ile ilgilendiğini ve 10 yıl önce de Yamaç Paraşütü Öğretmen Pilotluk yaptığını söyledi. KKTC Hava Sporları Federasyonu ile çalışmaların ortak yürütüldüğünü söyleyen Akçıl, dernek üyeleri ve sporcularla yer eğitimlerine başladıklarını ifade ederek, kurslar ve uçuş günleri düzenlediklerini kaydetti. 
    KKTC Hava Sporları Federasyonu ile KKTC Alternatif Sporlar Derneğinin ortak yürüttüğü bir kurs olduğuna değinen Akçıl, yamaç Paraşütü başlangıç kursunun ilk aşaması olan teorik derslerde başarılı olan ve 24 saatlik ders sonrasında yapılan sınavı geçenlerin yer çalışmalarına başladıklarını ifade etti. 
“Dernek ve Federasyon ortak çalışıyor”
Yer çalışmalarına geçen kursiyer pilotların Kanat hakkında birtakım gerekli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Akçıl, yer çalışmaları sonrasında ise kademe kademe yüksekliklerden uçuşlar yapıldığını söyledi. 
   Başlangıç pilotlarının 20 uçuşu tamamlamasının ardından Uluslararası geçerliliği olan lisanslarını alma haklarını kazanacaklarını kaydeden Akçıl, Uluslararası uçuş lisansını Güney Kıbrıs dahil olmak üzere sadece KKTC Hava Sporları Federasyonu ve KKTC Alternatif Sporlar Derneğinin yürüttüğü çalışmalarla verildiğine dikkat çekti. 
   Dernek bünyesinde kendisinin yanı sıra bir öğretmen pilot daha olduğunu ifade eden Akçıl, Kurslara katılmak isteyenlerin yapılan duyurular sonrasında federasyona veya KKTC Hava Sporları Derneğine başvuru yaparak kurslara katılım yapılabileceğini ifade etti. 
   Gerekli sağlık kontrollerinin yapılması sonrasında sağlık koşullarına uygun kişilerin kayıt yaptırarak Yamaç Paraşütü pilotluk eğitimlerine başlayabileceklerini söyleyen Akçıl, 16 yaş ve üstündeki kişilerin bu sporu yapabileceğini kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473