banner564

‘Sıfır garanti olmaz’

Akıncı “Güvenlik düzenlemeleri içerisinde Türkiye’nin dışlanacağı bir durum söz konusu değildir” diyor

‘Sıfır garanti olmaz’
banner598

Lefkoşa’ya bağlı Akıncılar Köyünde bu yıl 11’incisi düzenlenen Evvel Zaman İçinde Luricina Panayırı dün gerçekleşti.

Köy meydanında sabah saatlerinde başlayan etkinliklerde çeşitli müzik dinletileri ve dans gösterileri yer aldı, kurulan stantlarda ise Kıbrıs’a özgü çeşitli yiyecek, içecek ve el işi satıldı.
Panayıra, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Tufan Erhürman ve Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre de katıldı, vatandaşlarla sohbet etti, stantları gezdi…
Etkinlikte konuşma yapan Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Akıncılar’dan başka bölgelere ve ülkelere hatırı sayılır göç yaşandığını belirterek, en kısa zamanda köye dönüşün başlaması temennisinde bulundu.
Etkinliğe eşi Meral Akıncı ile birlikte katılan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da “Bir kez daha sizlerle beraber olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bu gibi festivaller, insanları bir araya getiriyor ve bir dayanışma alanı oluyor” ifadelerini kullandı.

Akıncı: Türkiye dışlanmıyor
Konuşmasında Kıbrıs sorununa da değinen Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum tarafına eski maksimalist tutumlarında ısrar etmemeleri çağrısında bulundu ve “sıfır asker, sıfır garanti” ısrarıyla bir yere varmanın mümkün olmadığını, artık bunun anlaşılması gerektiğini söyledi.
Birleşmiş Milletler’in de Rum tarafının talep ettiği “sıfır asker, sıfır garanti” noktasında olmadığı kaydeden Akıncı, “Benim söylediğim çarpıtılmaya çalışılıyor. Birleşmiş Milletler’in belgelerinde olmayan hususlar, varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. BM önümüze ‘sıfır asker, sıfır garanti’ koymuş gibi takdim ediliyor. Öyle bir şey ne bizim planımızda, programımızda ne de BM’nin önerilerinde vardır” şeklinde konuştu.
İlk günlerden beridir bu topraklarda her iki toplum olarak eşitlik temelinde, bir tarafın diğeri üzerinde tahakküm kurmadığı özgürlük ve güvenlik içerisinde bir gelecek istediklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Akıncı, “Güvenlik düzenlemeleri içerisinde Türkiye’nin dışlanacağı bir durum söz konusu değildir. Böyle bir şey asla gündemde de yoktur. Maalesef son günlerde bu konularda çok çarpıtmalar yapılıyor” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473