banner564

Soruşturma  devam ediyor

Taşyapı İnşaat’ı 112 bin TL dolandırdıkları iddiasıyla tutuklanan Halil Emre Güven ile Atıl Taşkun 6 gün daha tutuklu kalacak

Soruşturma  devam ediyor
banner598

 Suna ERDEN

Taşyapı İnşaat’ın Meriç Bölgesi’nde yaptığı yeni havaalanın inşaatında maaşlardan sorumlu olarak çalışan ve işten ayrılmış 10 kişiyi halen çalışıyormuş gibi gösterip, 112 bin TL vurgun yaptıkları öne sürülen Halil Emre Güven ile Atıl Taşkun hakkındaki soruşturma devam ediyor. Çalışmadıkları halde adlarına maaş çıkarılan 10 kişinin yanı sıra iki isim daha tespit edilirken, iki zanlı dün ek süre talebiyle yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada adlarına maaş ödemesi çıkarılan 12 kişinin yurt dışına olduğu belirtildi.
Soruşturmayı yürüten polis, zanlılar Halil Emre Güven ve Atıl Taşkun’un 11 Temmuz 2017 – 23 Mart 2018 tarihleri arasında Taşyapı İnşaat Şirketi’nin Meriç'te bulunan yeni havalimanı inşaatında personele dağıtılan maaşlardan sorumlu olduklarını ve daha önceden şirketten işten ayrılan Bahçeli Kaya, Mustafa Kaya, Tekin Işık, Ömer Yalın, Mevlut Yalın, Abdullah Sevim. Erol Polat, Şehmuz Kılıç, Ramazan Çakal ve Bayram Bilgili’yi halen çalışıyormuş gibi gösterip, maaş kesintisi yaparak 112 bin 285,56 TL parayı çaldıklarını söyledi. Polis, yapılan şikâyet üzerine zanlıların tutuklandığını, soruşturma kapsamında öncelikle yapılan ilk araştırmada isimlerine ödeme çıkarılan eski çalışanların ödemelerin çıktığı tarihlerde yurtdışında olduklarının tespit edildiğini kaydetti. 

Altı gün daha süre alındı
Polis, mesele ile ilgili olarak yürütülen ileri soruşturmada daha önceden belirtilen şahıslara ek olarak 2 kişinin daha çalışmamasına rağmen isimlerine maaş çıktığının tespit edildiğini aktardı. Soruşturmanın devam ettiğini, her gün yeni gelişmelerle karşılaştıklarını belirten polis, soruşturmanın sürdüğünü ifade ederek, zanlıların 6 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474