banner564

Taksicilerin hali perişan

İşlerin oldukça kötü olduğunu belirten taksi şoförleri  eve ekmek götüremeyecek duruma geldiklerini ifade etti

Taksicilerin hali perişan
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da bulunan taksi şoförleri eve ekmek götüremeyecek duruma geldiklerini belirterek perişan durumda olduklarını ifade etti. Diyalog muhabirine içini döken taksi şoförleri gün boyunca birkaç yolcu taşıdıklarını ve günlük kazançlarının 100 TL bile olmadığını savundu. İş olmaması nedeni ile günü boş geçirdiklerini belirten taksi şoförleri, “Tavla oynayıp vakit geçirerek akşamı bulabiliyoruz, perişan durumdayız” şeklinde konuştu.
İşlerin kötü gitmesini kaçak taksiciliğe bağlayan taksi şoförleri, “Üniversiteler ve bazı oteller de yolcu taşımacılığı yapınca biz taksicilere iş kalmıyor. Devletin artık bir yasa düzenlemesi yaparak bu duruma son vermesi gerekir. Yoksa taksicilik sektörü çok yakında bitecek” diyerek hükümeti göreve çağırdı.

Ne dediler…
Mahmut Coşkun: 
Taksiciler gün boyunca iş yapamıyor, tüm günü oturarak geçiriyoruz. İş alabileceğimiz tüm alanlar kapatıldı. Yurtların yanı sıra üniversite içlerine restoran ve marketlerin de girmesiyle birlikte öğrenciler kampüs dışına çıkmaz oldu. Bunun yanı sıra Lefkoşa-Gazimağusa arasında yolcu taşıyan otobüsler, otobüs durağından üniversiteye yolcu taşıyor, korsan taksiciler çoğaldı, bu işi yapmaması gereken birçok kişi taksi gibi çalışarak yolcu taşıyor. Yöneticilerimizin bir an önce ulaşımdaki tüm kesimleri toplayarak, çözüm üretici radikal kararlar alması gerekiyor. Aksi takdirde Mağusa ve ülke genelinde bulunan bin 500 ile 2 bin arasındaki taksici işsiz kalacak.
Abdullah Dik:     
İşlerimiz çok kötü, neredeyse tüm gün oturuyoruz. Hiç yolcu taşımıyoruz, kaçak taksicilik işlerimizi bu duruma getirdi. Üniversite de bize sorunlar çıkarıyor, kampüste tek bir kapıyı açık bıraktı. Okuldan öğrenci aldığımız zaman tek bir çıkış kapısı olduğu ve taksimetre ile çalıştığımız için birçok öğrencinin okul dışına çıkması daha da maliyetli oldu. Bu yüzden öğrenciler de taksiyi tercih etmemeye başladı.
Mehmet Ateş: 
İşlerimiz berbat, hiç iş yapamıyoruz.  Akşama kadar 3-4 yolcu taşıyorum. Dün sabahtan beri sadece bir yolcu taşıdım, kazancım 20 TL oldu. O da öğle yemeği için bir tost bir çay aldım bitti. Kaçak taksicilik ve üniversitelerin yolcu taşımacılığı yapması işlerimizi sarstı. Yetkililerin bir an önce yasal bir düzenleme yaparak kaçak taksiciliğin önüne geçmesini istiyoruz.
Ali Düzenli:  
İşler çok kötü, her taraf korsan taksici doldu. İki çocuk okutuyorum ve günde 50 TL ile eve gidiyorum. Bu halde çocuklarımı nasıl okutacağım, sesimizi duyun artık, perişan durumdayız.
Ali Buruk: 
İşler çok kötü, günde birkaç yolcu ancak taşıyoruz. Gün geliyor eve ekmek götüremiyoruz, bunun üstüne bir de bazen gereksiz cezalar yiyoruz. Bize ceza yazacaklarına kaçak taksiciliği önlesinler, yetkisi olmadığı halde yolcu taşımacılığı yapanları engellesinler.
Muhammet Biberoğlu:
İşlerimiz kötü durumda, ben Gazimağusa Taksiciler Birliği Başkanı olarak diğer taksici arkadaşlarla da sürekli irtibat halindeyim. Bu insanların birçoğu bazı günler siftah bile yapamıyor, eve para kazanamadan gittikleri gün sayısı oldukça fazla. Ama bizim işlerimizim kötü olmasındaki etkenlerin başında korsan taksicilik geliyor, gelmiş geçmiş hükümetlere sürekli olarak talep etsek te beklentilerimizi karşılayabilecek bir yasal düzenleme yapılmadı. Artık korsan taksiciliği önleyecek yasal bir düzenleme bekliyoruz.
Umut Ada: 
Mağusa bölgesi geneli öğrenciye yönelik olduğu için biz taksicilerin ekmeği genelde öğrencilerden elde ediliyor. Bölgemizde otellerin az olması ve otel ile casinoların kendi yolcularını taşıması nedeni ile turizm sektöründen faydalanamıyoruz, kaçak taşımacılık ta işlerimizin kötü olmasını sağlıyor. Yetkili birimlerin denetimlerimi arttırarak kaçak taksicilik yapanlara karşı cezai uygulama yapmasını istiyoruz.
Mehmet Özcafer: 
En başta şunu söylemeliyim ki işini düzgün yapana ekmek her zaman vardır. Tabiki öğrencinin azalmasına bağlı olarak işlerde bir düşüş gözlemlenmektedir ancak bütün gün banketlerde beklerseniz, belli bir taksi yazıhanesine bağlı olmaz ya da yazıhaneye uğramazsanız iş yapamazsınız. Mağusa bölgesinde kaçak taşımacılık yapan bazı kişileri yakalattık. Bazılarına yaptıkları işin yanlış olduğunu izah ettik.  Burada bir noktaya daha dikkat çekmek istiyorum, taksi yazıhanesi direktörü olmamın yanı sıra turizm taşımacılığı da yapıyorum. Bazı kişilerin turist taşımacılığı yapanların taksicilerin işlerini engelliyor diye söylemlerine katılmıyorum. Diğer bölgelerdeki durumu bilemem ama bölgemizde bulunan oteller sadece kendi özel müşterilerini taşıyor ve kimse kimsenin ekmeği ile oynamıyor. Herkes kendi ekmeğinin peşindedir, Taksiciler birliği ile Turistik taşımacılar birliği omuz omuza çalışmaktadır.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474