banner564

Toplam 34 ay ceza verildi

Tasarrufunda 130 tane uyuşturucu hap ve 5 gram hintkeneviri ile yakalanan Talhat ile onu bu suça teşvik eden abisi Talhan Kara hakkındaki dava tamamlandı

Toplam 34 ay ceza verildi
banner598
Kuzey Kıbrıs’a girişte tasarrufunda 130 tane uyuşturucu hap ve 5 gram hintkeneviri ile yakalanan, sorgusunda uyuşturucu maddeleri abisi Talhan Kara’nın isteği ile getirdiğini itiraf eden Talhat Kara ile abi Kara hakkındaki dava tamamlandı. 
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan abi kardeş sanıklar ayrı hapis cezalarına çarptırıldı. Mahkeme, kardeşini uyuşturucu ithal etmeye teşvik eden sanığı 24 ay hapis kardeşini de 10 ay hapis cezası ile cezalandırdı.
Ceza kararını okuyan Yargıç Alev Ulunay, sanıkların işlemiş oldukları suçların ciddi ve yaygın olarak mahkemelerin gündemini oluşturduğunu belirterek, bu tür suçların toplum huzurunu bozduğunu söyledi. 

Bütün planı Talhan yaptı…
Kıdemli Yargıç, meseleyi incelediklerinde sanık Talhan Kara’nın kardeşi sanık Talhat Kara'yı uyuşturucuları alıp gelmesi için yönlendirdiğini ve bütün planı kendisinin yaptığının görüldüğünü belirterek verilecek olan cezada sanıklar arasında ayrıma gidilmesi gerektiğini ifade etti.
Ulunay, aktarmış oldukları tüm olgular ışığında sanıkları suçlu bulup mahkûm ettikleri 130 adet extacy hap ve 10 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçlarından sanık Talhat Kara’yı 10 ay ve sanık Talhan Kara’yı 24 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2017, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474