banner564

Doğal klima burada

Gaziantep'te sıcaktan bunalan vatandaşlar, kafeye çevrilen mağarada serinlemeye çalışıyor

Doğal klima burada
banner598
   Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı Gaziantep'teki tarihi Yenihan'da bulunan yaklaşık 500 yıllık mağara, serinlemek isteyen vatandaşların tercih ettiği mekanlar arasında yer alıyor. Gaziantep Savunması sırasında yiyecek ve cephane saklandığı belirtilen mağara, yazın serin kışın da sıcak havasıyla "doğal klima" olarak nitelendiriliyor.  
   Restore ettirdiği mağarayı kafe olarak işleten Mehmet Kaleoğlu, yaptığı açıklamada, 500 yıllık geçmişe sahip mağarada hava sıcaklığının yaz kış 15 ile 20 derece dolaylarında olduğunu söyledi.

Turistlerin ilgisi yoğun

   Kaleoğlu, 750 metrekarelik alana sahip mağaranın içinde su kuyularının bulunduğunu belirtti. Özellikle yaz aylarında kente gelen yerli ve yabancı turistlerin hem serinlemek hem de dinlenmek için tercih ettiği mağaranın kışın da doğal ısısıyla rağbet gördüğünü ifade eden Kaleoğlu, "Burası doğal klimalı bir mağaradır. Dışarıda 45 derece sıcak olduğunda burası 15 derece civarında oluyor. Eksi 5'lerde de olsa burası yaklaşık 15 derecelik sıcaklığını koruyor" dedi. 
    Mağarada daha önce insanların da barındığını vurgulayan Kaleoğlu, işgal yıllarında barınak olarak kullanılan mağaranın silah ve yiyecek içecek deposu olarak kullanıldığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2014, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474