banner564

Muhalefete mesaj

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan; Özal, Türkeş ve Demirel’in de Başkanlık sisteminden yana olduğunu iddia etti

Muhalefete mesaj
banner598
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile beraberindeki heyeti kabulünde konuştu. Erdoğan'ın gündeminde Başkanlık sistemi ve seçimler vardı. Seçimlerin ana gündeminin anayasa ve başkanlık sistemi olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Türkeş, Özal ve Demirel'in de başkanlık sisteminden yana olduğunu savundu. 
Erdoğan şöyle dedi: “Rahmetli Türkeş de başkanlık sistemini savunuyordu. Şimdi sırf biz önerdik diye kendi tarihlerine kendi törelerine ters düşmek pahasına başkanlık sistemine karşı çıkıyorlar. Biz bu ülkede bir daha milli şef özentileri çıkmasın diye başkanlık sistemi diyoruz. Biz bu ülkede bir daha vesayet odaklarından güç alınarak milletin iradesi hiçe sayılmaya kalkışılmasın diye başkanlık sistemi istiyoruz. Bu ülkede hiç kimse millete efendilik taslamayı terbiye etmeyi aklından geçirmesin diye başkanlığı teklif ediyoruz. 

Biri çıkıyor Kuzey Kore diyor 
Biri çıkıyor Kuzey Kore'yi Afrika'yı örnek gösteriyor. Öteki Kurtuluş savaşı vermekten bahsediyor. Türkiye'ye bakıp Kuzey Kore'yi görmek milli iradeye saygısızlıktır. Aynı şekilde savaş kelimesini telaffuz eden kişi bunun millete karşı savaş olduğunun farkında değil. Milletin yüzde 52'sinin oyuyla göreve gelen cumhurbaşkanına ondan cumhrubaşkanı olmaz diyen bir anlayış elbette Kuzey Kore'yi görür. 
 
“IŞİD’in saldırısını lanetliyorum”
Aslında gönüllerindeki özlemi ifade ediyorlar. Bize diktatör diyenlerin kendi partilerinde yaşanan en küçük farklılıklara nasıl tahammülsüz olduklarını görüyoruz. Hadi tahammül et. Kendilerinin de içinde bulunduğu seçimle iş başına gelen bizi eleştirenlerin Mısır ve Suriye'de kendi halkını katleden diktatörler için ağızlarını açtıklarını duydunuz mu? Bu vesileyle DEAŞ'ın Ürdünlü pilotu yakma eylemini telin ediyorum lanetliyorum”

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2015, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473