banner564

Son Mektup’tan geriye kalanlar

Çanakkale Savaşları'nı konu alan, çekimleri Gelibolu Yarımadası'nda gerçekleşen filmde kullanılan uçaklar değerlendiriliyor

Son Mektup’tan geriye kalanlar
banner598
Çanakkale Savaşları'nı konu alan, çekimleri Gelibolu Yarımadası'nda gerçekleşen "Son Mektup" filminde kullanılan, daha sonra bölgede bırakılan uçakların tarihi Hamidiye Tabyaları'nda sergileneceği bildirildi.
Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı sınırları içinde yer alan Alçıtepe köyü yakınlarında çekimleri tamamlanan filmin ardından, gerçek boyutlarda oluşturulan 3 uçak bölgede bırakıldı.
Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçakların değerlendirilmesi konusunda Eceabat Kaymakamlığı ile filmin yönetmeni Özhan Eren'in arzuları olduğunu belirterek, "Uçakların, film için inşa edilen ancak fonksiyonunu her zaman kullanabileceğimiz hastanenin avlusunda kullanılması yönünde istek ve görüşleri vardı. Daha sonra Anadolu yakasındaki tarihi Hamidiye Tabyaları'ndaki restorasyon işlemlerinin başlamasıyla Kültür ve Turizm Bakanlığımızın uçakların burada sergilenmesinin daha uygun olacağına dair görüşleri oldu" dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2014, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473