banner564

Dramın diğer yanı

BM, Ukrayna'daki çatışmalar nedeniyle yerinden olan insan sayısının 430 bine ulaştığını belirtti

Dramın diğer yanı
banner598
Birleşmiş Milletler BM, Ukrayna'daki çatışmalar nedeniyle ülke içinde yerinden olan insan sayısının 430 bine ulaştığını ve insani yardım ihtiyacının arttığını bildirdi. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Adrian Edwards, BM Cenevre Ofisi'nde yapılan basın toplantısında, Ukrayna'daki çatışmaların başlangıcından sonra ilk kışın yaşanacağını anımsatarak, evlerini terk etmek mecburiyetinde kalan insanlara yardım için hızlı bir şekilde hareket ettiklerini söyledi. Ülkenin doğusundaki çatışmalar ve temel hizmetlerin verilememesi dolayısıyla insanların evlerini terk etmeye devam ettiğine işaret eden Edwards, insani yardım ihtiyacının özellikle Donetsk, Kharkiv, Kiev ile Dnipropetrovsk ve Zaporizhzia bölgelerinde devam ettiğini kaydetti.
Edwards, eylül ayı başından önceki güne kadar ülke içinde yerinden olan insan sayısının 170 bin artarak, 430 bine ulaştığını bildirdi.
Yerinden olanların yüzde 95'inin Ukrayna'nın doğusundan geldiğini ifade eden Edwards, bu insanların çoğunun kiraladıkları evlerde kaldığını kaydetti.
BMMYK'nın, 40 toplu barınma merkezini kış koşullarında barınmaya uygun hale getireceğini belirten Edwards, sığınmacılara önümüzdeki günlerde ek kışlık giysi ve battaniye dağıtacaklarını da söyledi. Bu yıl eylül ayının sonu itibarıyla, AB ülkelerine 6 bin 600'den fazla Ukraynalının iltica başvurusunda bulunduğunu bildiren Edwards, geçen yıl AB ülkelerine gitmek isteyen Ukraynalıların sayısının ise 903 olduğunu kaydetti.
Edwards, Ukraynalılardan bin 632'sinin Polonya, 841'inin İsveç ve 581'inin Belarus'a gitmek istediği bilgisini de aktardı.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2014, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473