banner564

Ender görülen bir vaka

Kolesterol değeri 700'e çıkan ve 60 yaş sonrasında görülen kalp hastalığı nedeniyle baypas ameliyatına alınan 11 yaşındaki Ferhat Ünlü hayata tutundu

Ender görülen bir vaka
banner598
Kolesterol değeri 700'e çıkan ve 60 yaş sonrasında görülen kalp hastalığı nedeniyle Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde baypas ameliyatına alınan 11 yaşındaki Ferhat Ünlü hayata tutundu. 
Prof. Dr. Baran Uğurlu, daha önce 14 yaşındaki bir hastaya yaptıkları koroner baypas ameliyatını DEÜ Hastanesi’nde ilk kez 11 yaşında bir hastaya uyguladıklarını belirterek, Ferhat'ın 11 yaşında kalp damarları nedeniyle ciddi problem yaşadığını kaydetti.


Ferhat: Kalbim sıkışıyordu
Ünlü Ailesinin 3 çocuğundan en küçük oğlu olan Ferhat Ünlü, DEÜ Hastanesi’ndeki operasyon ve bir haftalık tedavisinin ardından taburcu olmanın sevincini annesi Elif Ünlü ve 20 yaşındaki ağabeyi Ferdi Ünlü ile yaşadı.
İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi olan Ferhat, "Şikayetlerim 1 yıl önce başladı. Kalbim sıkışıyordu, yürüyemiyordum, çabuk yorulduğum için sınıftan dışarı çıkamıyordum. Önce Bodrum'da bir doktora gittik sonra Dokuz Eylül Hastanesi’ne gelmemizi önerdiler. Eklem yerlerimde kızarıklık ve kabarıklıklar vardı. Kontroller ve anjiyodan sonra ameliyat oldum. Benim yaşımda ilk kez yapılmış. En büyük isteğim bir an önce okuluma dönmek" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2014, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474