banner564

Merkel’den yeşil ışık

Almanya Başbakanı, “IŞİD, askeri yollarla yenilmelidir” dedi

Merkel’den yeşil ışık
banner598
Almanya Başbakanı Angela Merkel, “IŞİD, askeri yollarla yenilmelidir.” dedi. Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya gelen Başbakan Merkel, ortak basın toplantısında Hollande'nin terör örgütü IŞİD'e karşı oluşturulmasını istediği geniş katılımlı askeri koalisyon talebiyle ilgili olarak, “Eğer Fransa Cumhurbaşkanı benden bununla ilgili daha neler yapabileceğimizi düşünmemizi istiyorsa, bunun üzerine düşünmek bizim görevimizdir.” ifadesini kullandı. 
Terör örgütüyle mücadele kapsamında talep edilen askeri yardımla ilgili detaylara girmekten kaçınan Angela Merkel, “IŞİD, askeri yollarla yenilmelidir.” desteğinde bulunarak Fransa'ya “geniş kapsamlı yardımların” yapılacağını söylemekle yetindi. 
Açıklamalarının devamında “IŞİD'in sadece sözle yok edilmesinin mümkün olmadığını” anlatan Merkel, askeri çözümlerin gerekliliğinin altını çizerek mevcut konuda Fransa'ya terörle mücadelenin tüm imkânlarından faydalanılarak destek olunacağını söyledi. Merkel, “Teröre karşı birlikte mücadele edeceğiz.” dedi.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise konuşmasında IŞİD'e karşı hiçbir ülkenin güvende olmadığını belirterek “Almanya, Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı mücadelede bugünkünden daha fazla biçimde destekte bulunursa bu çok iyi bir mesaj olur.” dedi. IŞİD'le mücadelenin meşru bir hak olduğunun altını çizen Hollande, “Halkımızı ve topraklarımızı korumak için gerekli tüm önlemleri almalıyız.” çağrısında bulundu. Almanya'nın Irak'ta daha fazla Kürt Peşmerge'ye eğitim vermek için asker sayısını 100'den 150'e yükseltme kararı almasına da değinen Hollande, ilgili kararın memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2015, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473